‘IS controleert vluchtelingenkamp Jarmoek in Damascus’

Vluchtelingen in Jarmoek, foto van februari 2014 © Belga Image

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft het Palestijns vluchtelingenkamp Jarmoek, in het zuiden van de Syrische hoofdstad Damascus, bijna volledig in handen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR).

Gevechtsvliegtuigen van de Syrische luchtmacht bombardeerden wel de stellingen van de IS, maar maakten het daardoor voor de burgers onmogelijk om uit de gevechtszone te vluchten, aldus de de anti-Assadsite die gevestigd is in Londen.

Met de hulp van het aan Al-Qaeda gelinkte Al-Nusra Front waren IS-eenheden woensdag al Jarmoek binnengevallen. De Palestijnse milities in het kamp slaagden er aanvankelijk in hen terug te slaan.

Gevlucht

Activisten en analisten vrezen aanvallen en massale executies indien de IS-fundamentalisten vaste voet krijgen in het kamp.

Voor de burgeroorlog in Syrië verbleven in het kamp van Jarmoek rond de 150.000 Palestijnen, die uit Israël werden verdreven of waren gevlucht. Vandaag zijn er nog slechts 18.000 in Jarmoek, dat steeds weer het toneel van hevige gevechten is. (Belga/KVDA)

Jarmoek ten zuiden van Damascus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content