"Wij beledigen niemand als we onze ideeën verdedigen, als wij opkomen voor vrijheid. Integendeel, wij respecteren iedereen aan wie onze ideeën gericht zijn, om ze te delen", zei Hollande, op een receptie in Parijs ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het Agence France-Presse (AFP).

"Frankrijk heeft geen lessen te geven, aan geen enkel land, maar Frankrijk aanvaardt ook geen onverdraagzaamheid." Of nog: "De Franse vlag, dat is nog steeds die van de vrijheid."

Twee weken na de aanslag van twee jihadi's tegen het satirische magazine Charlie Hebdo, waarbij twaalf doden vielen, gaan de manifestaties tegen Charlie Hebdo voort. Maandag vond er protest plaats in Tsjetsjenië. Het weekend bleek ook al gewelddadig in Niger.

Respect voor alle overtuigingen

Hollande uitte verder zijn respect voor de journalisten die omkwamen of gewond raakten bij het uitoefenen van hun job. In het bijzonder verwees hij naar de Pakistaanse AFP-fotograaf Asif Hassan die vrijdag zwaargewond raakte bij een betoging tegen Charlie Hebdo in Karachi. "Hij coverde een manifestatie - hoe moet ik het anders zeggen - tegen vrijheid", zei Hollande.

Volgens Hollande wilden de journalisten van Charlie Hebdo maar één ding. "Dat hun brutaliteit, hun onbeschoftheid, begrepen zou worden als een vorm van tolerantie en respect voor alle overtuigingen."

(Belga/MS)

"Wij beledigen niemand als we onze ideeën verdedigen, als wij opkomen voor vrijheid. Integendeel, wij respecteren iedereen aan wie onze ideeën gericht zijn, om ze te delen", zei Hollande, op een receptie in Parijs ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het Agence France-Presse (AFP). "Frankrijk heeft geen lessen te geven, aan geen enkel land, maar Frankrijk aanvaardt ook geen onverdraagzaamheid." Of nog: "De Franse vlag, dat is nog steeds die van de vrijheid." Twee weken na de aanslag van twee jihadi's tegen het satirische magazine Charlie Hebdo, waarbij twaalf doden vielen, gaan de manifestaties tegen Charlie Hebdo voort. Maandag vond er protest plaats in Tsjetsjenië. Het weekend bleek ook al gewelddadig in Niger. Respect voor alle overtuigingen Hollande uitte verder zijn respect voor de journalisten die omkwamen of gewond raakten bij het uitoefenen van hun job. In het bijzonder verwees hij naar de Pakistaanse AFP-fotograaf Asif Hassan die vrijdag zwaargewond raakte bij een betoging tegen Charlie Hebdo in Karachi. "Hij coverde een manifestatie - hoe moet ik het anders zeggen - tegen vrijheid", zei Hollande. Volgens Hollande wilden de journalisten van Charlie Hebdo maar één ding. "Dat hun brutaliteit, hun onbeschoftheid, begrepen zou worden als een vorm van tolerantie en respect voor alle overtuigingen." (Belga/MS)