Doorgaans zijn het meer silly pranks die de broers Mohamed 'Moe' en Etayyim 'E.T.' Etayyim op hun Youtube-kanaal gooien, maar hun meest recente filmpje, gefilmd met een verborgen camera, noemen ze een sociaal experiment.

De twee Palestijnse broers uit Brooklyn verkleden zich hier als een religieuze Jood en een traditionele moslim, en wandelen zo samen over straat in New York. Eerst door een joodse wijk, daarna door een buurt waar vooral moslims wonen, en ten slotte door een gemengde straat.

Hun verschijning springt in het oog, en heel wat omstaanders spreken de twee aan.

De broers zeggen met hun filmpje iets te willen doen aan de vele vooroordelen die nog steeds bestaan. 'The ultimate ignorance is the rejection of something you know nothing about', is de quote die veel van hun filmpjes vergezelt.

Eerder lieten de twee ook al een actrice met hoofddoek bidden op straat. De reacties op haar verschijning waren gemengd.

(JH)

Doorgaans zijn het meer silly pranks die de broers Mohamed 'Moe' en Etayyim 'E.T.' Etayyim op hun Youtube-kanaal gooien, maar hun meest recente filmpje, gefilmd met een verborgen camera, noemen ze een sociaal experiment.De twee Palestijnse broers uit Brooklyn verkleden zich hier als een religieuze Jood en een traditionele moslim, en wandelen zo samen over straat in New York. Eerst door een joodse wijk, daarna door een buurt waar vooral moslims wonen, en ten slotte door een gemengde straat.Hun verschijning springt in het oog, en heel wat omstaanders spreken de twee aan.De broers zeggen met hun filmpje iets te willen doen aan de vele vooroordelen die nog steeds bestaan. 'The ultimate ignorance is the rejection of something you know nothing about', is de quote die veel van hun filmpjes vergezelt.Eerder lieten de twee ook al een actrice met hoofddoek bidden op straat. De reacties op haar verschijning waren gemengd.(JH)