Grote geldschieters vragen Republikeins partijbestuur om Donald Trump te laten vallen

Donald Trump © Belga Image

Verschillende grote geldschieters van de Republikeinen roepen het partijbestuur op om presidentskandidaat Donald Trump te laten vallen.

Dat schrijft de krant The New York Times. Het gaat bovendien niet om de minsten, maar om partijaanhangers die de voorbije jaren miljoenen dollars doneerden aan de kandidaten van de Grand Old Party.

Een van hen is David Humphreys, een zakenman uit Missouri die volgens de NYT sinds 2012 al meer dan 2,5 miljoen bijdroeg. Een andere is de New Yorkse investeerder Bruce Kovner, samen met zijn vrouw goed voor 2,7 miljoen dollar steun.

Schade

Ze waarschuwen dat de beschuldigingen van aanranding van enkele vrouwen aan het adres van Trump de partij blijvend dreigen te beschadigen.

‘Op een bepaald moment moet je in de spiegel kijken en beseffen dat je onmogelijk steun voor Trump kunt verantwoorden tegenover je kinderen, en dan vooral je dochters,’ citeert de krant Humphreys.

Kovner verwoordde het zo in een e-mail: ‘Hij is een gevaarlijke demagoog die totaal ongeschikt is voor de verantwoordelijkheden van een Amerikaans president.’

Voorzitter

Er komen ook steeds meer vraagtekens achter de positie van voorzitter Reince Priebus van het Republican National Committee, die nog altijd achter Trump blijft staan hoewel tientallen topleden van de partij zich al hebben afgekeerd van de vastgoedmagnaat. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content