Griekenland heeft het versturen van internationale luchtpost gedurende 48 uur opgeschort nadat er bompakketten werden verstuurd naar een aantal ambassades in Athene en naar het buitenland.

Meer dan tien verdachte pakketten werden verstuurd naar doelwitten in Griekenland zelf en naar plaatsen in Europa. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel kreeg er één.

Dinsdagavond vloog een verdacht pakket dat was gericht aan de Italiaanse premier Silvio Berlusconi in brand op de luchthaven van het Italiaanse Bologna. Een ander pakket dat daar werd gevonden en onschadelijk werd gemaakt, was bestemd voor Luik.

Een extreem-linkse groepering wordt verantwoordelijk gehouden voor de bommencampage. Ze zou de revolutie in Griekenland willen uitlokken op een moment dat er streng bezuinigd moet worden. Volgens de BBC is de politie op zoek naar vijf twintigers.

De bommencampagne komt er in aanloop naar de lokale verkiezingen in Griekenland die tijdens het weekeinde worden georganiseerd.

Griekenland heeft het versturen van internationale luchtpost gedurende 48 uur opgeschort nadat er bompakketten werden verstuurd naar een aantal ambassades in Athene en naar het buitenland.Meer dan tien verdachte pakketten werden verstuurd naar doelwitten in Griekenland zelf en naar plaatsen in Europa. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel kreeg er één. Dinsdagavond vloog een verdacht pakket dat was gericht aan de Italiaanse premier Silvio Berlusconi in brand op de luchthaven van het Italiaanse Bologna. Een ander pakket dat daar werd gevonden en onschadelijk werd gemaakt, was bestemd voor Luik. Een extreem-linkse groepering wordt verantwoordelijk gehouden voor de bommencampage. Ze zou de revolutie in Griekenland willen uitlokken op een moment dat er streng bezuinigd moet worden. Volgens de BBC is de politie op zoek naar vijf twintigers.De bommencampagne komt er in aanloop naar de lokale verkiezingen in Griekenland die tijdens het weekeinde worden georganiseerd.