Gifgasaanval Syrië: Balans loopt op naar 72 doden

© Reuters

Bij de luchtaanval met gifgas in het noordwesten van Syrië zijn minstens 72 mensen om het leven gekomen, onder wie twintig kinderen.

Bij de luchtaanval met gifgas in het noordwesten van Syrië zijn minstens 72 mensen om het leven gekomen, onder wie twintig kinderen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR).

“Er zijn ook 17 vrouwen onder de slachtoffers. De balans kan nog oplopen, want er zijn nog vermiste personen”, aldus het Observatorium. In een eerdere balans was nog sprake van 58 dodelijke slachtoffers.

Rusland laat intussen weten dat de Syrische luchtmacht een “terroristische opslagplaats” gebombardeerd heeft waar zich “toxische producten” bevonden.

“Volgens de Russische luchtruimcontrolesystemen, heeft de Syrische luchtmacht gisteren tussen 11.30 uur en 12.30 uur lokale tijd een luchtaanval uitgevoerd op de oostelijke buitenwijken van Khan Sheikhun, met als doelwit een grote munitieopslagplaats van terroristen”, aldus het ministerie.

Volgens Moskou waren op dat terrein ook labo’s om projectielen met toxische producten te vervaardigen. “Van dit groot arsenaal werden chemisch beladen wapens geleverd door militanten aan Irak. Het gebruik ervan door terroristen is bevestigd op verschillende momenten door internationale organisaties en officiële autoriteiten van het land”, klonk het nog.

Partner Content