Nieuw-Zeeland wordt momenteel geteisterd door hevige regen en wind. Vrijdag ontdekte de marine nog een nieuwe olievlek rond het vastgelopen schip. Volgens de krant The New Zealand Herald zit de Rena stevig vast in een rif en hangt het schip onder het oppervlak mogelijk nog aan elkaar. Van zodra het weer dat toelaat, zullen duikers de toestand van het schip onderzoeken.

Grootste milieuramp

Het in Liberia geregistreerde schip was op 5 oktober 22 kilometer voor de kust van Tauranga in het noorden van Nieuw-Zeeland op het rif gelopen. Door de averij vloeide ruim 360 ton zware olie in de Stille Oceaan. Dat veroorzaakte de tot nog toe grootste milieuramp voor Nieuw-Zeeland.

Aan dek bevinden zich nog ongeveer 1100 containers, enkele daarvan met gevaarlijke stoffen. Er werden zo'n 166 containers van boord gehaald. Om zeker te zijn van betaling voor de risicovolle berging maakt de gespecialiseerde Nederlandse firma volgens mediaberichten aanspraak op 80 procent van de waarde van de lading. (Belga/TE)

Nieuw-Zeeland wordt momenteel geteisterd door hevige regen en wind. Vrijdag ontdekte de marine nog een nieuwe olievlek rond het vastgelopen schip. Volgens de krant The New Zealand Herald zit de Rena stevig vast in een rif en hangt het schip onder het oppervlak mogelijk nog aan elkaar. Van zodra het weer dat toelaat, zullen duikers de toestand van het schip onderzoeken. Grootste milieuramp Het in Liberia geregistreerde schip was op 5 oktober 22 kilometer voor de kust van Tauranga in het noorden van Nieuw-Zeeland op het rif gelopen. Door de averij vloeide ruim 360 ton zware olie in de Stille Oceaan. Dat veroorzaakte de tot nog toe grootste milieuramp voor Nieuw-Zeeland. Aan dek bevinden zich nog ongeveer 1100 containers, enkele daarvan met gevaarlijke stoffen. Er werden zo'n 166 containers van boord gehaald. Om zeker te zijn van betaling voor de risicovolle berging maakt de gespecialiseerde Nederlandse firma volgens mediaberichten aanspraak op 80 procent van de waarde van de lading. (Belga/TE)