In het filmpje is te zien hoe een te snel rijdende chauffeur op een landelijke weg de controle over zijn wagen verliest en terecht komt op een groepje picknickende kinderen.

De campagne verwijst naar de 28 kinderen, het equivalent van een klasje in de lagere school, die sinds 2000 het leven verloren door te snel rijdende chauffeurs.

De beelden zijn echter zo schokkend dat de Noord-Ierse televisiewaakhond besliste dat ze niet geschikt zijn om uitgezonden te worden voor 21 uur, wanneer kinderen kunnen meekijken.

Als argument voor de bijzonder emotionele campagne zegt de Noord-Ierse overheid dat de vrees om een kind te doden een van de weinige factoren is die chauffeurs aanzet om trager te rijden.

Tussen 2000 en 2013 vielen er 391 dodelijke slachtoffers op de Noord-Ierse wegen als gevolg van te snel rijden, onder wie 28 kinderen.

In het filmpje is te zien hoe een te snel rijdende chauffeur op een landelijke weg de controle over zijn wagen verliest en terecht komt op een groepje picknickende kinderen. De campagne verwijst naar de 28 kinderen, het equivalent van een klasje in de lagere school, die sinds 2000 het leven verloren door te snel rijdende chauffeurs. De beelden zijn echter zo schokkend dat de Noord-Ierse televisiewaakhond besliste dat ze niet geschikt zijn om uitgezonden te worden voor 21 uur, wanneer kinderen kunnen meekijken. Als argument voor de bijzonder emotionele campagne zegt de Noord-Ierse overheid dat de vrees om een kind te doden een van de weinige factoren is die chauffeurs aanzet om trager te rijden. Tussen 2000 en 2013 vielen er 391 dodelijke slachtoffers op de Noord-Ierse wegen als gevolg van te snel rijden, onder wie 28 kinderen.