De drie vrouwen - Alexandra Shevchenko, Anna Bolshakova en Yana Zhdanova - arriveerden eerder in de stad. Er wordt gezegd dat een groep van 15 mannen hen was aan het volgen waarop de vrouwen opsplitsten. Activisten zeggen dat ze alle contact met Shevchenko verloren zijn in de namiddag en slechts een uurtje later was er ook van Bolshakova en Zhdanova geen spoor meer.

Anna Gutsol, een van de leden van de groep zei tegen The Guardian: " Drie van onze leden zijn verdwenen." Ze zegt ook dat ze vermoeden dat de mannen gelinkt zijn aan een machtige lokale organisatie. Op hun website zeggen de vrouwen van Femen dat er misschien wel een veiligheidsbedrijf of spionnenagentschap achter de verdwijning kan zitten.

De politie in Donetsk ontkent dat zij iets maken hebben met de ontvoeringen. De activisten hebben de laatste dagen verschillende protesten - vaak topless -georganiseerd tegen het EK, omdat ze vrezen dat de voetbalcompetitie meer prostitutie met zich zal meebrengen.

Ondertussen werd op de facebook-pagina van Femen gezegd dat de vrouwen teruggevonden zijn en dat er meer informatie zou volgen. Er zijn verder nog geen officiële berichten. Het zou niet de eerste keer zijn dat vrouwen van de feministische groep werden ontvoerd. Shevchenko en twee collega's werden in december van vorig jaar ontvoerd en gemarteld na een topless protest in Belarus tegen het autoritaire regime van president Alexander Lukashenko. (RDM)

De drie vrouwen - Alexandra Shevchenko, Anna Bolshakova en Yana Zhdanova - arriveerden eerder in de stad. Er wordt gezegd dat een groep van 15 mannen hen was aan het volgen waarop de vrouwen opsplitsten. Activisten zeggen dat ze alle contact met Shevchenko verloren zijn in de namiddag en slechts een uurtje later was er ook van Bolshakova en Zhdanova geen spoor meer. Anna Gutsol, een van de leden van de groep zei tegen The Guardian: " Drie van onze leden zijn verdwenen." Ze zegt ook dat ze vermoeden dat de mannen gelinkt zijn aan een machtige lokale organisatie. Op hun website zeggen de vrouwen van Femen dat er misschien wel een veiligheidsbedrijf of spionnenagentschap achter de verdwijning kan zitten. De politie in Donetsk ontkent dat zij iets maken hebben met de ontvoeringen. De activisten hebben de laatste dagen verschillende protesten - vaak topless -georganiseerd tegen het EK, omdat ze vrezen dat de voetbalcompetitie meer prostitutie met zich zal meebrengen. Ondertussen werd op de facebook-pagina van Femen gezegd dat de vrouwen teruggevonden zijn en dat er meer informatie zou volgen. Er zijn verder nog geen officiële berichten. Het zou niet de eerste keer zijn dat vrouwen van de feministische groep werden ontvoerd. Shevchenko en twee collega's werden in december van vorig jaar ontvoerd en gemarteld na een topless protest in Belarus tegen het autoritaire regime van president Alexander Lukashenko. (RDM)