Een FBI-agent heeft in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, een man doodgeschoten die banden zou hebben met de verdachten van de terroristische aanslagen in Boston. Dat meldt NBC News.

Volgens de FBI werd de man in Orlando door agenten ondervraagd over zijn rol bij de bomaanslagen in Boston. Aanvankelijk zou de man hebben meegewerkt, maar gedurende het gesprek sloeg de stemming om.

Toen de verdachte naar zijn pistool greep, aarzelde een van de FBI-agenten geen moment en schoot de man dood.

Het gaat om Todashev. De 27-jarige was net als de broers afkomstig uit Tsjetsjenië en zou de oudste van de twee, in de Verenigde Staten hebben leren kennen tijdens het sporten. Wat zijn precieze rol kan zijn geweest, is niet bekend.

Geen wapen

Khusn Taramiv, een vriend van de doodgeschoten man, vertelt dat hij net als Todashev drie uur lang is verhoord. De FBI zou meer hebben willen weten over hun relatie met de broers, en hun eigen politieke gedachtegoed.

"De FBI nam mij en mijn vriend (Todashev) apart", vertelt Taramiv aan NBC. Ze zeiden dat ze hem nog iets langer nodig hadden, een paar uurtjes dus ik vertrok. De FBI zou Todashev terugbrengen, maar ze brachten hem nooit meer terug." Taramiv vertelde ook dat ze allebei al meerdere keren waren gevolgd door de FBI.

Todashev zou een trip naar Tsjetsjenië hebben gepland omdat hij familie wilde bezoeken, maar volgens Taramiv zou hij dit bezoek op aandringen van de FBI hebben afgezegd. De vriend vertelt ook dat ze beide moslim zijn, maar niet radicaal. Todashev zou volgens hem geen wapen hebben gehad.

Marathon

Twee Tsjetsjeense broers lieten vorige maand tijdens de marathon van Boston twee bommen ontploffen. Bij de aanslag kwamen drie mensen om het leven en raakten honderden gewond.

De oudste broer werd tijdens een achtervolging met de politie gedood. De jongste broer raakte zwaargewond maar leeft nog wel. Hij zou de aanslag hebben opgeëist. (Elsevier/ Servaas van der Laan/AVE)

Een FBI-agent heeft in Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, een man doodgeschoten die banden zou hebben met de verdachten van de terroristische aanslagen in Boston. Dat meldt NBC News.Volgens de FBI werd de man in Orlando door agenten ondervraagd over zijn rol bij de bomaanslagen in Boston. Aanvankelijk zou de man hebben meegewerkt, maar gedurende het gesprek sloeg de stemming om. Toen de verdachte naar zijn pistool greep, aarzelde een van de FBI-agenten geen moment en schoot de man dood. Het gaat om Todashev. De 27-jarige was net als de broers afkomstig uit Tsjetsjenië en zou de oudste van de twee, in de Verenigde Staten hebben leren kennen tijdens het sporten. Wat zijn precieze rol kan zijn geweest, is niet bekend. Geen wapenKhusn Taramiv, een vriend van de doodgeschoten man, vertelt dat hij net als Todashev drie uur lang is verhoord. De FBI zou meer hebben willen weten over hun relatie met de broers, en hun eigen politieke gedachtegoed. "De FBI nam mij en mijn vriend (Todashev) apart", vertelt Taramiv aan NBC. Ze zeiden dat ze hem nog iets langer nodig hadden, een paar uurtjes dus ik vertrok. De FBI zou Todashev terugbrengen, maar ze brachten hem nooit meer terug." Taramiv vertelde ook dat ze allebei al meerdere keren waren gevolgd door de FBI. Todashev zou een trip naar Tsjetsjenië hebben gepland omdat hij familie wilde bezoeken, maar volgens Taramiv zou hij dit bezoek op aandringen van de FBI hebben afgezegd. De vriend vertelt ook dat ze beide moslim zijn, maar niet radicaal. Todashev zou volgens hem geen wapen hebben gehad. MarathonTwee Tsjetsjeense broers lieten vorige maand tijdens de marathon van Boston twee bommen ontploffen. Bij de aanslag kwamen drie mensen om het leven en raakten honderden gewond. De oudste broer werd tijdens een achtervolging met de politie gedood. De jongste broer raakte zwaargewond maar leeft nog wel. Hij zou de aanslag hebben opgeëist. (Elsevier/ Servaas van der Laan/AVE)