De onderzoekers die nu al maanden naar het wrak van de mysterieus verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines speuren, lijken steeds meer te willen teruggrijpen naar een oudere theorie die spreekt van een opzettelijke crash. Indien de huidige zoektocht in de Indische Oceaan niets oplevert, zal deze nieuwe these wellicht officieel aangenomen worden.

Het Australian Transport Safety Bureau (ATSB) voert momenteel een zoektocht uit op basis van de veronderstelling dat het vliegtuig crashte toen de brandstof opraakte nadat het als 'spookvliegtuig' op automatische piloot vloog. Aangenomen wordt dat de piloten niet in staat waren om te vliegen ofwel gestorven waren. Die theorie wordt ondersteund door gegevens van vliegtuigbouwer Boeing en satellietinformatie.

Geen toestel

Maar omdat er nog steeds geen toestel gevonden is, wordt deze these steeds meer in vraag gesteld. Men gaat er stilaan van uit dat iemand de Boeing 777 heeft overgenomen toen het op 8 maart 2014 op weg was van Kuala Lumpur naar Peking en opzettelijk deed crashen. Dat was overigens ook een van de eerste mogelijke verklaringen in de eerste dagen na de mysterieuze verdwijning

De duurste zoektocht in de geschiedenis van de luchtvaart eindigt over 10 weken en heeft tot dusver nog helemaal niets opgeleverd, maar de familieleden van de inzittenden wachten op antwoorden.

Een stuk van de vleugel dat in juli op het eiland La Réunion in de Indische Oceaan aanspoelde, wordt momenteel onderzocht door de Franse autoriteiten.

De Maleisische autoriteiten brengen op de tweede verjaardag van de verdwijning een nieuw rapport uit over wat er met het onfortuinlijke toestel gebeurde. (TE)

De onderzoekers die nu al maanden naar het wrak van de mysterieus verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines speuren, lijken steeds meer te willen teruggrijpen naar een oudere theorie die spreekt van een opzettelijke crash. Indien de huidige zoektocht in de Indische Oceaan niets oplevert, zal deze nieuwe these wellicht officieel aangenomen worden. Het Australian Transport Safety Bureau (ATSB) voert momenteel een zoektocht uit op basis van de veronderstelling dat het vliegtuig crashte toen de brandstof opraakte nadat het als 'spookvliegtuig' op automatische piloot vloog. Aangenomen wordt dat de piloten niet in staat waren om te vliegen ofwel gestorven waren. Die theorie wordt ondersteund door gegevens van vliegtuigbouwer Boeing en satellietinformatie. Maar omdat er nog steeds geen toestel gevonden is, wordt deze these steeds meer in vraag gesteld. Men gaat er stilaan van uit dat iemand de Boeing 777 heeft overgenomen toen het op 8 maart 2014 op weg was van Kuala Lumpur naar Peking en opzettelijk deed crashen. Dat was overigens ook een van de eerste mogelijke verklaringen in de eerste dagen na de mysterieuze verdwijning De duurste zoektocht in de geschiedenis van de luchtvaart eindigt over 10 weken en heeft tot dusver nog helemaal niets opgeleverd, maar de familieleden van de inzittenden wachten op antwoorden. Een stuk van de vleugel dat in juli op het eiland La Réunion in de Indische Oceaan aanspoelde, wordt momenteel onderzocht door de Franse autoriteiten. De Maleisische autoriteiten brengen op de tweede verjaardag van de verdwijning een nieuw rapport uit over wat er met het onfortuinlijke toestel gebeurde. (TE)