Ex-kopstuk Forum voor Democratie start nieuwe partij

Een affiche van Forum voor Democratie in Amsterdam

De breuk binnen de Nederlandse partij Forum voor Democratie (FVD) is een feit. Henk Otten, die mee aan de wieg stond van FVD en drie weken geleden door die partij werd geroyeerd als lid, richt een nieuwe partij op, zo meldt De Telegraaf.

Hij neemt zeker twee FVD’ers mee: partijman van het eerste uur Jeroen de Vries en Dorien Rookmaker, die zich eerder nog inzette voor een ultieme lijmpoging tussen Thierry Baudet en Henk Otten. Daarmee is de scheuring in het rechts-populistische Forum voor Democratie een feit. Een kwart van de FVD-senaatsfractie is overgestapt. Volgens Otten worden het er nog meer.

Er was een oprichtingsvergadering op een hotelterras in Zwolle. ‘In de senaat en in de Statenfracties zijn meer mensen die willen overstappen. We smeden een hechte club’, zegt Otten.

Het in 2016 opgerichte Forum voor Democratie kwam in maart bij de provincieraadsverkiezingen in Nederland nog als grote winnaar uit de bus, maar scoorde vervolgende bij de Europese verkiezingen minder goed dan zelf gehoopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content