In Egypte is de minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ibrahim het doelwit geworden van een bomaanslag. Bij de explosie raakten zes mensen gewond. Mohammed Ibrahim noemde de aanslag 'het begin van een nieuwe golf van terreur'.

De Egyptische staatskrant Al-Ahram bericht dat de explosie plaatsvond op het ogenblik dat Ibrahim in een konvooi door Nasr City reed, een district in het noordoosten van Caïro dat bekendstaat als bolwerk van de Moslimbroeders.

Militaire coup

De Egyptische staatstelevisie laat weten dat de bom vanaf een gebouw werd gegooid, maar andere bronnen spreken van een autobom. De aanslag maakte zes slachtoffers. Behalve vijf lijfwachten raakte ook een voorbijganger gewond. De Egyptische politie heeft twee daders van de aanslag neergeschoten.

Als minister van Binnenlandse Zaken was Ibrahim betrokken bij de militaire coup tegen president Mohammed Morsi die begin juni werd gepleegd. Sinds de staatsgreep tegen Morsi, treden de Egyptische autoriteiten met harde hand op tegen zijn medestanders. (Belga/YD)

In Egypte is de minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ibrahim het doelwit geworden van een bomaanslag. Bij de explosie raakten zes mensen gewond. Mohammed Ibrahim noemde de aanslag 'het begin van een nieuwe golf van terreur'. De Egyptische staatskrant Al-Ahram bericht dat de explosie plaatsvond op het ogenblik dat Ibrahim in een konvooi door Nasr City reed, een district in het noordoosten van Caïro dat bekendstaat als bolwerk van de Moslimbroeders.Militaire coupDe Egyptische staatstelevisie laat weten dat de bom vanaf een gebouw werd gegooid, maar andere bronnen spreken van een autobom. De aanslag maakte zes slachtoffers. Behalve vijf lijfwachten raakte ook een voorbijganger gewond. De Egyptische politie heeft twee daders van de aanslag neergeschoten.Als minister van Binnenlandse Zaken was Ibrahim betrokken bij de militaire coup tegen president Mohammed Morsi die begin juni werd gepleegd. Sinds de staatsgreep tegen Morsi, treden de Egyptische autoriteiten met harde hand op tegen zijn medestanders. (Belga/YD)