In Egypte zijn veertien vrouwen, aanhangers van de Moslimbroeders, veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf. Dat schrijft Aljazeera. De vrouwen woonden naar verluidt een betoging bij in Alexandria en deelden daar folders uit.

Recht op demonstraties beperken

Sinds Mohammed Morsi in juli werd afgezet door het leger, zijn al duizenden aanhangers van de Moslimbroeders gearresteerd. De rechtbank verbood in september alle activiteiten van het broederschap waardoor aanhangers daadwerkelijk in de gevangenis kunnen terechtkomen.

Recentelijk werd het recht op demonstraties beperkt. Demonstranten moeten eerst toestemming vragen aan de politie vooraleer ze de straat op mogen. Volgens de regering is de wet nodig om de continue protesten door Morsi-aanhangers tegen te gaan. (AVE)

In Egypte zijn veertien vrouwen, aanhangers van de Moslimbroeders, veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf. Dat schrijft Aljazeera. De vrouwen woonden naar verluidt een betoging bij in Alexandria en deelden daar folders uit. Sinds Mohammed Morsi in juli werd afgezet door het leger, zijn al duizenden aanhangers van de Moslimbroeders gearresteerd. De rechtbank verbood in september alle activiteiten van het broederschap waardoor aanhangers daadwerkelijk in de gevangenis kunnen terechtkomen. Recentelijk werd het recht op demonstraties beperkt. Demonstranten moeten eerst toestemming vragen aan de politie vooraleer ze de straat op mogen. Volgens de regering is de wet nodig om de continue protesten door Morsi-aanhangers tegen te gaan. (AVE)