Ebola: Al bijna 2.000 mensen besmet, meer dan 1.000 gestorven

Voetbalspelers doen aan sensibilisering rond ebola voor een wedstrijd, in Abidjan (Guinee). © BELGAIMAGE

In de vier landen die getroffen worden door de nieuwe ebola-epidemie, zijn in totaal al bijna 2.000 besmettingen vastgesteld. Nog volgens de WHO kwamen er 1.069 om het leven.

In de vier landen die getroffen worden door de nieuwe ebola-epidemie, zijn in totaal al bijna 2.000 besmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft bekendgemaakt.

Volgens de WHO raakten tot 11 augustus al 1.975 mensen besmet met het ebolavirus, waarvan er 1.069 om het leven kwamen. De voorbije dagen werden weer 128 nieuwe gevallen en 56 doden geteld. Door de laboratoriumtest werden intussen al 1.251 infecties en 686 sterfgevallen bevestigd, zo deelt de organisatie nog mee.

Meeste nieuwe meldingen uit Liberia

De meeste nieuwe meldingen van bevestigde en verdachte gevallen komen uit Liberia, met 71 infecties en 32 doden. In Sierra Leone werden op 10 en 11 augustus ook 53 nieuwe besmettingen geteld, 19 mensen stierven. Daarnaast waren er nog vier nieuwe gevallen en vier overlijdens in Guinee. In Nigeria, waar één persoon door ebola om het leven kwam, werd de voorbije dagen dan weer geen enkele nieuwe besmetting meer vastgesteld, volgens de cijfers van de WHO.

Duitsers teruggeroepen uit ebola-landen, Belgen niet

Ondertussen worden alle Duitsers in de West-Afrikaanse landen getroffen door ebola gevraagd de regio te verlaten. Voor Belgen in de regio is een ‘algemene terugroeping nog niet aan de orde’, zo zegt Buitenlandse Zaken.

(Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content