De Verenigde Staten willen op 1 maart de importtarieven voor een groot deel van de Chinese producten aanzienlijk verhogen. Nu beide landen weer op hoog niveau overleggen, zegt Trump niet afwijzend tegenover het verschuiven van deze datum te zijn als er een akkoord in zicht komt.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en de speciaal handelsgezant Robert Lighthizer zijn deze week in China om daar met een Chinese handelsdelegatie tot afspraken te komen die tot een einde van de handelsoorlog tussen beide landen moet leiden. Beide kampen zijn het erover eens dat de gesprekken tot dusver positief en progressief verlopen.

De Verenigde Staten willen op 1 maart de importtarieven voor een groot deel van de Chinese producten aanzienlijk verhogen. Nu beide landen weer op hoog niveau overleggen, zegt Trump niet afwijzend tegenover het verschuiven van deze datum te zijn als er een akkoord in zicht komt. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en de speciaal handelsgezant Robert Lighthizer zijn deze week in China om daar met een Chinese handelsdelegatie tot afspraken te komen die tot een einde van de handelsoorlog tussen beide landen moet leiden. Beide kampen zijn het erover eens dat de gesprekken tot dusver positief en progressief verlopen.