Bij een schietpartij aan het Chigipaleis in Rome, de zetel van de Italiaanse regering, zijn vier mensen gewond geraakt.

Een Italiaanse man, uitgedost met een stropdas en vest, begon van op een afstand van vijf meter te schieten op carabinieri. Dat melden de Italiaanse staatsmedia.

De gewonden zijn twee politiemensen, een voorbijgangster en de schutter zelf. Een van de gewonden is er erg aan toe.

De schutter is gearresteerd. Hij is geïdentificeerd als de 49-jarige Luigi Preiti. Hij had het gemunt op politici, zo heeft hij tijdens een politieverhoor verteld.

Eedaflegging

Tengevolge van de schietpartij heeft de politie het gebied rondom het Quirinaal, het nabijgelegen presidentieel paleis, geëvacueerd.

De schietpartij vond plaats op het moment dat de nieuwe Italiaanse premier Enrico Letta met zijn regering, die zaterdag werd voorgesteld, de eed aflegde in het Quirinaalpaleis. De ceremonie werd niet verstoord door de schietpartij.

Politieke crisis

De nieuwe regering telt 21 leden. Ze omvat niet alleen politici van de centrumlinkse Democratische Partij van Letta, de rechtse Volk van de Vrijheid van ex-premier Silvio Berlusconi en de centrumpartij van ex-premier Mario Monti, maar ook technocraten. Daarmee is een einde gekomen aan een maandenlange politieke crisis. (AFP/DPA/Belga/KVDA)

Bij een schietpartij aan het Chigipaleis in Rome, de zetel van de Italiaanse regering, zijn vier mensen gewond geraakt. Een Italiaanse man, uitgedost met een stropdas en vest, begon van op een afstand van vijf meter te schieten op carabinieri. Dat melden de Italiaanse staatsmedia. De gewonden zijn twee politiemensen, een voorbijgangster en de schutter zelf. Een van de gewonden is er erg aan toe. De schutter is gearresteerd. Hij is geïdentificeerd als de 49-jarige Luigi Preiti. Hij had het gemunt op politici, zo heeft hij tijdens een politieverhoor verteld. Eedaflegging Tengevolge van de schietpartij heeft de politie het gebied rondom het Quirinaal, het nabijgelegen presidentieel paleis, geëvacueerd. De schietpartij vond plaats op het moment dat de nieuwe Italiaanse premier Enrico Letta met zijn regering, die zaterdag werd voorgesteld, de eed aflegde in het Quirinaalpaleis. De ceremonie werd niet verstoord door de schietpartij. Politieke crisis De nieuwe regering telt 21 leden. Ze omvat niet alleen politici van de centrumlinkse Democratische Partij van Letta, de rechtse Volk van de Vrijheid van ex-premier Silvio Berlusconi en de centrumpartij van ex-premier Mario Monti, maar ook technocraten. Daarmee is een einde gekomen aan een maandenlange politieke crisis. (AFP/DPA/Belga/KVDA)