Met die verklaring maakt China duidelijk achter de Kazachse en Russische regering te staan. Een dag eerder had Wang Wenbin de onrust in het buurland nog een 'interne aangelegenheid' genoemd. Peking beklemtoont dat het fel gekant is tegen 'buitenlandse krachten die opzettelijk sociale onrust stoken en aanzetten tot geweld'.

De acties van de demonstranten worden ook omschreven als 'gewelddadige terroristische' activiteiten. De Kazachse president president Kassym-Jomart Tokajev heeft naar aanleiding van het protest in zijn land de hulp ingeroepen van het door Rusland geleide militaire bondgenootschap CSTO, waar ook Armenië, Kirgizië, Tadzjikistan en Wit-Rusland deel van uitmaken.

Met die verklaring maakt China duidelijk achter de Kazachse en Russische regering te staan. Een dag eerder had Wang Wenbin de onrust in het buurland nog een 'interne aangelegenheid' genoemd. Peking beklemtoont dat het fel gekant is tegen 'buitenlandse krachten die opzettelijk sociale onrust stoken en aanzetten tot geweld'. De acties van de demonstranten worden ook omschreven als 'gewelddadige terroristische' activiteiten. De Kazachse president president Kassym-Jomart Tokajev heeft naar aanleiding van het protest in zijn land de hulp ingeroepen van het door Rusland geleide militaire bondgenootschap CSTO, waar ook Armenië, Kirgizië, Tadzjikistan en Wit-Rusland deel van uitmaken.