Brussels Airlines en Jetair hervatten vluchten naar Tel Aviv

© Belga

De Belgische luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en Jetair hernemen hun vluchten naar het Israëlische Tel Aviv. Eerder werden de vluchten opgeschort omwille van de onrust in de regio.

Luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en Jetair hernemen hun vluchten naar het Israëlische Tel Aviv. Eerder werden de vluchten opgeschort omdat vanuit de Gazastrook raketten naar de luchthaven Ben-Gurion werden afgevuurd.

Zaterdag vertrekt het eerste vliegtuig van Brussels Airlines naar Tel Aviv. De beslissing komt er nadat de Duitse groep Lufthansa, waarvan ook Brussels Airlines deel uitmaakt, na overleg met de autoriteiten ter plaatse besliste om de vluchten weer op te starten. Dat meldt een woordvoerster, die eraan toevoegt dat de vlucht van vrijdag geannuleerd blijft.

Zondag vertrekt de eerste vlucht van Jetair naar Israël. Daarna wordt een beslissing genomen voor volgende week. Volgens woordvoerster Florence Bruyère zullen ook die vluchten doorgaan ‘als de luchtvaartautoriteiten groen licht blijven geven om naar die bestemming te vliegen’.

KLM liet eerder al weten weer op Tel Aviv te vliegen.

Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) zal het advies aan Europese luchtvaartmaatschappijen om de Israëlische luchthaven bij Tel Aviv te mijden, intrekken. De Amerikaanse FAA schrapte eveneens het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv door Amerikaanse maatschappijen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content