De recentste video van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) waarin de Amerikaanse moslim Peter Kassig onthoofd wordt, wordt nog op authenticiteit nagekeken. Het is niet duidelijk of de gemaskerde man 'Jihadi John' is, de vermoedelijke moordenaar van Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff. Wat wel duidelijk lijkt, is de aanwezigheid van Nasser Muthana - ook bekend als Abu Muthanna al-Yemeni - in de executievideo.

De vader van de Britse Muthana die voor IS in Syrië strijdt, meent zijn zoon te hebben herkend als een van de jihadi's in de video. 'Ik kan natuurlijk niet zeker zijn, maar het lijkt erop dat het mijn zoon is', aldus Ahmed Muthana tegen Agence France-Presse.

Charlie Winter, een woordvoerder van anti-extremisme denktank Quilliam Foundation, bevestigt in de Britse Daily Mail dat het in de video om Nasser Muthana gaat.

Rekrutering

De 20-jarige Muthana was geneeskundestudent in Cardiff, Wales. 'Hij moet Allah wel vrezen, nu hij mensen gedood heeft', zegt zijn vader nu in de krant. 'Hij is mentaal gestoord. Dat of er is iets anders grondig mis.'

Muthana verscheen ook al in een rekruteringsvideo van de terreurbeweging in juni en liet op sociaal netwerk Twitter verstaan dat hij een 'soldaat' is voor IS, zo bericht AFP. Zijn jongere broer, zeventien jaar oud, heeft hem ook in Syrië vervoegd.

De vader stelt tegenover de pers dat zijn zoon niet langer welkom is thuis. Die reactie volgt op de publicatie van de video die, naast Peter Kassig, de onthoofding van minstens achttien andere mannen toont die voorgedragen worden als Syrische soldaten van het regeringsleger van president Bashar al-Assad.

De recentste video van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) waarin de Amerikaanse moslim Peter Kassig onthoofd wordt, wordt nog op authenticiteit nagekeken. Het is niet duidelijk of de gemaskerde man 'Jihadi John' is, de vermoedelijke moordenaar van Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff. Wat wel duidelijk lijkt, is de aanwezigheid van Nasser Muthana - ook bekend als Abu Muthanna al-Yemeni - in de executievideo.De vader van de Britse Muthana die voor IS in Syrië strijdt, meent zijn zoon te hebben herkend als een van de jihadi's in de video. 'Ik kan natuurlijk niet zeker zijn, maar het lijkt erop dat het mijn zoon is', aldus Ahmed Muthana tegen Agence France-Presse.Charlie Winter, een woordvoerder van anti-extremisme denktank Quilliam Foundation, bevestigt in de Britse Daily Mail dat het in de video om Nasser Muthana gaat.De 20-jarige Muthana was geneeskundestudent in Cardiff, Wales. 'Hij moet Allah wel vrezen, nu hij mensen gedood heeft', zegt zijn vader nu in de krant. 'Hij is mentaal gestoord. Dat of er is iets anders grondig mis.'Muthana verscheen ook al in een rekruteringsvideo van de terreurbeweging in juni en liet op sociaal netwerk Twitter verstaan dat hij een 'soldaat' is voor IS, zo bericht AFP. Zijn jongere broer, zeventien jaar oud, heeft hem ook in Syrië vervoegd.De vader stelt tegenover de pers dat zijn zoon niet langer welkom is thuis. Die reactie volgt op de publicatie van de video die, naast Peter Kassig, de onthoofding van minstens achttien andere mannen toont die voorgedragen worden als Syrische soldaten van het regeringsleger van president Bashar al-Assad.