George Stephanopoulos, de journalist van de zender ABC, vroeg Biden of hij de Russische president een moordenaar vindt. 'Ja, dat doe ik.' Hij dreigde ook met consequenties voor de vermoedelijke bemoeienis in de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgelopen november. 'Hij zal een prijs betalen', aldus Biden.

De Amerikaanse president zei dat hij Poetin al had gewaarschuwd in een telefoongesprek in januari. 'Wanneer ik vaststel dat dit is gebeurd, wees dan voorbereid', aldus Biden. Hij ging daar verder niet op in. Wel merkte hij ook op dat Washington en Moskou kunnen samenwerken, bij gemeenschappelijke belangen. Volgens de geheime diensten van de Verenigde Staten zette Rusland zich tijdens de presidentsverkiezingen in november in voor toenmalig president Donald Trump en probeerde Moskou Biden te schaden. Moskou probeerde onvrede te zaaien en de verkiezingen te beïnvloeden.

Het rapport van het bureau van Avril Haines, coördinator van de geheime diensten, stelt dat Poetin en zijn regering dat 'goedkeurden en doorvoerden'. De uitspraken van Biden vallen niet in goede aarde in Moskou. Vjatsjeslav Volodin, voorzitter van de Staatsdoema (het Russische Lagerhuis), spreekt van een aanval op Rusland. 'Dit is hysterie door onmacht', aldus Volodin op Telegram. 'Poetin is onze president en een aanval op hem, is een aanval op ons land.' Volgens hem beledigde Biden de Russische burgers. Voorlopig is Volodin de hoogstgeplaatste functionaris die reageerde op het interview.

George Stephanopoulos, de journalist van de zender ABC, vroeg Biden of hij de Russische president een moordenaar vindt. 'Ja, dat doe ik.' Hij dreigde ook met consequenties voor de vermoedelijke bemoeienis in de Amerikaanse presidentsverkiezingen afgelopen november. 'Hij zal een prijs betalen', aldus Biden. De Amerikaanse president zei dat hij Poetin al had gewaarschuwd in een telefoongesprek in januari. 'Wanneer ik vaststel dat dit is gebeurd, wees dan voorbereid', aldus Biden. Hij ging daar verder niet op in. Wel merkte hij ook op dat Washington en Moskou kunnen samenwerken, bij gemeenschappelijke belangen. Volgens de geheime diensten van de Verenigde Staten zette Rusland zich tijdens de presidentsverkiezingen in november in voor toenmalig president Donald Trump en probeerde Moskou Biden te schaden. Moskou probeerde onvrede te zaaien en de verkiezingen te beïnvloeden. Het rapport van het bureau van Avril Haines, coördinator van de geheime diensten, stelt dat Poetin en zijn regering dat 'goedkeurden en doorvoerden'. De uitspraken van Biden vallen niet in goede aarde in Moskou. Vjatsjeslav Volodin, voorzitter van de Staatsdoema (het Russische Lagerhuis), spreekt van een aanval op Rusland. 'Dit is hysterie door onmacht', aldus Volodin op Telegram. 'Poetin is onze president en een aanval op hem, is een aanval op ons land.' Volgens hem beledigde Biden de Russische burgers. Voorlopig is Volodin de hoogstgeplaatste functionaris die reageerde op het interview.