Balkanroute voor vluchtelingen om middernacht gesloten

Vluchtelingen en migranten op Lesbos © Belga Image

De Balkanroute wordt volgens Servië voor vluchtelingen praktisch helemaal gesloten. Dat kondigde het ministerie van Binnenlandse Zaken in Belgrado dinsdag aan.

Kroatië heeft zijn buurland Servië op de hoogte gebracht dat Slovenië vanaf middernacht enkel nog migranten zal laten passeren die over geldige visa en paspoorten beschikken. “Daarmee gaat de Balkanroute praktisch volledig dicht”, luidt het in de mededeling van het ministerie. Servië zal het voorbeeld van Slovenië en Kroatië volgen en de nieuwe regeling ook aan zijn grenzen met Macedonië en Bulgarije invoeren.

Vanaf middernacht zal Slovenië zich niet meer aan de huidige afspraken met de buurlanden van de Balkanroute houden, kondigde de staatssecretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Bostjan Sefic, op Radio Slovenija aan. Slovenië heeft zijn buurlanden geïnformeerd dat nu enkel nog mensen met geldige reisdocumenten het land binnen mogen, die in Slovenië asiel willen aanvragen.

De voorbije maanden waren de mensen daarentegen op de Balkanroute steeds van het ene naar het andere land doorgesluisd, omdat ze in de regel naar Oostenrijk en vooral naar Duitsland wilden. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content