Messiah kan geen naam zijn voor een kind, want er bestaat slechts één Messias en dat is Jezus Christus, aldus een rechter in het Amerikaanse Tennesee.

De ouders van het kind waren naar de rechter in Tennessee gestapt, omdat ze een geschil hadden over de achternaam van het kind. Lu Ann Ballew, de jeugdrechter loste het dispuut op door het kind beide achternamen toe te kennen, maar gebruikte de gelegenheid om de voornaam van het kind ter discussie te stellen.

"Er is slechts één persoon die de titel Messias verdiend", aldus Ballew. "En dat is de enige echte Jezus Christus. Bovendien kan de naam het kind in problemen brengen", verwees de rechter naar de streng Christelijke regio in het oosten van Tennessee waar het kind zal opgroeien.

Beroep

De moeder gaat niet akkoord met de beslissing van de rechter en treedt in beroep. Ze koos de naam niet omwille van een religieuze reden. "Ik vind het gewoon een mooie naam", vertelde ze aan het persagentschap Reuters. Daarnaast benadrukt ze dat iedereen vrij is de naam van zijn of haar kind te kiezen, net zoals iedereen vrij is zijn religie te kiezen.

Messiah is geen ongebruikelijke naam in de Verenigde Staten. In 2012 schreven 762 ouders hun kind in onder de naam Messiah. (AVE)

Messiah kan geen naam zijn voor een kind, want er bestaat slechts één Messias en dat is Jezus Christus, aldus een rechter in het Amerikaanse Tennesee.De ouders van het kind waren naar de rechter in Tennessee gestapt, omdat ze een geschil hadden over de achternaam van het kind. Lu Ann Ballew, de jeugdrechter loste het dispuut op door het kind beide achternamen toe te kennen, maar gebruikte de gelegenheid om de voornaam van het kind ter discussie te stellen. "Er is slechts één persoon die de titel Messias verdiend", aldus Ballew. "En dat is de enige echte Jezus Christus. Bovendien kan de naam het kind in problemen brengen", verwees de rechter naar de streng Christelijke regio in het oosten van Tennessee waar het kind zal opgroeien. BeroepDe moeder gaat niet akkoord met de beslissing van de rechter en treedt in beroep. Ze koos de naam niet omwille van een religieuze reden. "Ik vind het gewoon een mooie naam", vertelde ze aan het persagentschap Reuters. Daarnaast benadrukt ze dat iedereen vrij is de naam van zijn of haar kind te kiezen, net zoals iedereen vrij is zijn religie te kiezen. Messiah is geen ongebruikelijke naam in de Verenigde Staten. In 2012 schreven 762 ouders hun kind in onder de naam Messiah. (AVE)