Al-Qaeda eist aanslag Charlie Hebdo op

© YOUTUBE

De topleider van de Jemenitische tak van al-Qaida heeft in een videoboodschap de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bloedige aanslag van een week geleden op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo.

De organisatie al-Qaida op het Arabische Schiereiland zegt dat “helden zijn gerekruteerd en zij hebben gehandeld”, zegt Nasser Ben Ali al-Anassi.

“Wij staan er tegenover de moslimnatie op te verduidelijken dat wij het zijn die het doelwit hebben uitgekozen, de operatie hebben gefinancierd en haar leider hebben gerekruteerd”, zegt leider Nasser Ben Ali al-Anassi van de organisatie al-Qaida op het Arabische Schiereiland.

De operatie is uitgevoerd “op bevel van onze emir Ajman al-Zawahiri, en naar de posthume wil van Osama bin Laden”. “Helden zijn gerekruteerd en zij hebben gehandeld”, luidt de op het internet geposte video.

In de video wordt ook gezegd dat de aanslag “wraak” is voor het beledigen van de profeet Mohammed. Het Elysée meldde anderzijds dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry vrijdag in Parijs de Franse president François Hollande zal ontmoeten.

Volgens de Britse commerciële zender ITV heeft de Syrische president Bashar al-Assad de aanslag veroordeeld en heeft hij gezegd dat zijn land en Frankrijk informatie moeten uitwisselen om terrorisme te bestrijden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content