Advocaten vragen inreisverbod voor Trump in Groot-Brittannië

18/01/16 om 11:05 - Bijgewerkt om 11:04

In de aanloop naar een debat in het Britse parlement over een inreisverbod voor Donald Trump heeft een organisatie van zwarte advocaten geëist de Amerikaanse presidentskandidaat het land niet meer in te laten.

Advocaten vragen inreisverbod voor Trump in Groot-Brittannië

Donald Trump reageert op boegeroep © REUTERS

De Society of Black Lawyers (SBL) diende een verzoek in bij minister van Binnenlandse Zaken Theresa May, zo bericht nieuwsagentschap PA maandag. Een woordvoerder van SBL zegt dat Groot-Brittannië Trump zo duidelijk kan maken dat het racistische stereotypes niet duldt.

Trump eiste in december dat moslims de VS niet meer in mogen. Meer dan 573.000 personen ondertekenden sindsdien een Britse onlinepetitie om een inreisverbod te eisen voor de 69-jarige presidentskandidaat. Maandagavond wordt de petitie in het Britse parlement bediscussieerd. Volgens de Britse immigratiewetten kan het ministerie van Binnenlandse Zaken een persoon het recht ontnemen om in te reizen als het algemeen belang in het geding is.

De SBL is naar eigen zeggen de oudste Britse vereniging van advocaten uit Afrika, Azië en de Caraïben. Haar doel is discriminatie en racisme te bestrijden. (Belga/NSK)

Onze partners