1 op de 4 meisjes in Kameroen krijgt te maken met het fenomeen van 'borstrijken'. In het land leven meer dan 200 etnische stammen met allemaal hun eigen normen en tradities, maar borstrijken is een praktijk die door elk van hen wordt gebruikt.

Sommige moeders gebruiken hete stenen of kokosnootschelpen om de ontluikende borsten van hun dochters plat te drukken. Door een verbeterde voeding krijgen jonge Kameroense meisjes immers steeds vroeger borsten.

Zwanger

Deze drastische maatregel moet de meisjes minder aantrekkelijk maken voor jongens en hen behoeden tegen een zwangerschap op jonge leeftijd.

Ngo's hebben een campagne opgestart om moeders te informeren dat niet borstrijken, maar wel seksuele opvoeding de oplossing is om tienerzwangerschappen in te dijken.

Volgens een Amerikaans mensenrechtenrapport uit 2010 leidt borststrijken in sommige gevallen tot "brandwonden, vervormingen en psychologische problemen". (TE)

1 op de 4 meisjes in Kameroen krijgt te maken met het fenomeen van 'borstrijken'. In het land leven meer dan 200 etnische stammen met allemaal hun eigen normen en tradities, maar borstrijken is een praktijk die door elk van hen wordt gebruikt. Sommige moeders gebruiken hete stenen of kokosnootschelpen om de ontluikende borsten van hun dochters plat te drukken. Door een verbeterde voeding krijgen jonge Kameroense meisjes immers steeds vroeger borsten. Zwanger Deze drastische maatregel moet de meisjes minder aantrekkelijk maken voor jongens en hen behoeden tegen een zwangerschap op jonge leeftijd. Ngo's hebben een campagne opgestart om moeders te informeren dat niet borstrijken, maar wel seksuele opvoeding de oplossing is om tienerzwangerschappen in te dijken. Volgens een Amerikaans mensenrechtenrapport uit 2010 leidt borststrijken in sommige gevallen tot "brandwonden, vervormingen en psychologische problemen". (TE)