In een brief van 25 maart richt Jawad Bendaoud zich tot de onderzoeksrechter om opnieuw zijn onschuld te verkondigen. "Sinds mijn vrijlating uit de gevangenis (in september 2015, red., na een veroordeling wegens onvrijwillige doodslag) heb ik niet eens een maaltijd bereid, en u beschuldigt me van het plannen van aanslagen. Ik heb niets te maken met dit alles." Bendaoud beweert dat hij Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van Parijs, amper tien minuten gezien heeft in het appartement in Saint-Denis. "Geloven jullie dat ik een profiler ben die weet hij gedaan heeft voor hij bij mij kwam?"

Hij had die dag "een aanzienlijke hoeveelheid coke en shit geconsumeerd" en had de explosieven niet opgemerkt. "De enige keer dat ik er gezien heb, was in actiefilms".

Hij zegt in de brief dat zijn "stoppen dreigen door te slaan" als hij nog langer in eenzame opsluiting wordt gehouden.

Interviews

Jawad Bendaoud werd op 18 november opgepakt op straat, in de buurt van het appartement in Saint-Denis waar die dag een raid plaatsvond en waar onder meer Abaaoud om het leven zou komen. De huisbaas gaf op het moment van de raids en van zijn arrestatie interviews aan toegestroomde journalisten.

Hij wordt vervolgd voor aan terrorisme gerelateerde feiten. In december schreef Jawad Bendaoud al eens een brief waarin hij zei "niets te maken te hebben met Islamitische Staat".

(Belga/RR)

In een brief van 25 maart richt Jawad Bendaoud zich tot de onderzoeksrechter om opnieuw zijn onschuld te verkondigen. "Sinds mijn vrijlating uit de gevangenis (in september 2015, red., na een veroordeling wegens onvrijwillige doodslag) heb ik niet eens een maaltijd bereid, en u beschuldigt me van het plannen van aanslagen. Ik heb niets te maken met dit alles." Bendaoud beweert dat hij Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein achter de aanslagen van Parijs, amper tien minuten gezien heeft in het appartement in Saint-Denis. "Geloven jullie dat ik een profiler ben die weet hij gedaan heeft voor hij bij mij kwam?"Hij had die dag "een aanzienlijke hoeveelheid coke en shit geconsumeerd" en had de explosieven niet opgemerkt. "De enige keer dat ik er gezien heb, was in actiefilms".Hij zegt in de brief dat zijn "stoppen dreigen door te slaan" als hij nog langer in eenzame opsluiting wordt gehouden. Jawad Bendaoud werd op 18 november opgepakt op straat, in de buurt van het appartement in Saint-Denis waar die dag een raid plaatsvond en waar onder meer Abaaoud om het leven zou komen. De huisbaas gaf op het moment van de raids en van zijn arrestatie interviews aan toegestroomde journalisten. Hij wordt vervolgd voor aan terrorisme gerelateerde feiten. In december schreef Jawad Bendaoud al eens een brief waarin hij zei "niets te maken te hebben met Islamitische Staat".(Belga/RR)