De Tunesische autoriteiten zijn op zoek naar drie mannen in verband met de zelfmoordaanslag van dinsdag op de presidentiële garde in Tunis. Er wordt een "belangrijke financiële compensatie" uitgeloofd voor elke informatie die leidt tot de arrestatie van één van de drie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken verspreidde vrijdag een opsporingsbericht met de foto's van de drie mannen, Hassan Ben Khalifa Bouchiba, Houcine Ben Khalifa Bouchiba en Walid Ben Mohamed Ali Yousfi.

De zelfmoordaanslag, waarbij 12 agenten van de presidentiële garde het leven lieten, is opgeëist door de terreurmilitie Islamitische Staat (IS). Die was eerder dit jaar ook al verantwoordelijk voor de aanslag op het Bardomuseum in Tunis, met 22 doden, en de aanvallen in de buurt van Sousse, waarbij 38 toeristen omkwamen.

Het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft sinds dinsdag al tientallen arrestaties aangekondigd in het kader van de strijd tegen het terrorisme. De autoriteiten plaatsten ook reeds 138 militanten onder huisarrest, zo klonk het zaterdag.

Onder hen zijn er ook 44 leden van de verboden islamistische beweging Ansar al-Sharia en twee jihadisten die teruggekeerd zijn uit Syrië, Irak of Libië.

In tegenstelling tot andere landen leverde de Arabische lente in Tunesië wel een democratische transitie op. Anderzijds geldt Tunesië als de grootste leverancier van buitenlandse jihadi-strijders in Syrië. De grens met het instabiele Libië is dan ook tijdelijk gesloten.(Belga/SD)

Het ministerie van Binnenlandse Zaken verspreidde vrijdag een opsporingsbericht met de foto's van de drie mannen, Hassan Ben Khalifa Bouchiba, Houcine Ben Khalifa Bouchiba en Walid Ben Mohamed Ali Yousfi. De zelfmoordaanslag, waarbij 12 agenten van de presidentiële garde het leven lieten, is opgeëist door de terreurmilitie Islamitische Staat (IS). Die was eerder dit jaar ook al verantwoordelijk voor de aanslag op het Bardomuseum in Tunis, met 22 doden, en de aanvallen in de buurt van Sousse, waarbij 38 toeristen omkwamen. Het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft sinds dinsdag al tientallen arrestaties aangekondigd in het kader van de strijd tegen het terrorisme. De autoriteiten plaatsten ook reeds 138 militanten onder huisarrest, zo klonk het zaterdag. Onder hen zijn er ook 44 leden van de verboden islamistische beweging Ansar al-Sharia en twee jihadisten die teruggekeerd zijn uit Syrië, Irak of Libië. In tegenstelling tot andere landen leverde de Arabische lente in Tunesië wel een democratische transitie op. Anderzijds geldt Tunesië als de grootste leverancier van buitenlandse jihadi-strijders in Syrië. De grens met het instabiele Libië is dan ook tijdelijk gesloten.(Belga/SD)