Aanslag in Hamburg tegen krant die Charlie Hebdo-cartoons publiceerde

Hamburger Morgenpost © Belga Image

In Hamburg, de tweede grootste stad van Duitsland, is een aanslag met een brandbom gepleegd tegen de kantoren van een krant die de Charlie Hebdo-cartoons over de profeet Mohammed publiceerde.

De redactie van de Hamburger Morgenpost heeft de aanslag bevestigd via Twitter. Er vielen geen slachtoffers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Opgepakt

Het incident gebeurde omstreeks 2 uur vannacht. Volgens de politie werden de kantoren eerst bekogeld met stenen en daarna met een brandbom. Een brandje dat ontstond, werd vrij snel gedoofd.

Nog volgens de Hamburger Morgenpost heeft de politie twee mensen opgepakt die zich rond het moment van de aanslag verdacht hadden gedragen in de omgeving. Er is een onderzoek gestart.

‘Golf van aanslagen’

Het Duitse blad Bild schrijft intussen dat het terrorisme van de voorbije dagen in Frankrijk mogelijk slechts de voorbode is van een bredere golf van aanslagen in Europa. Dat zou volgens de populaire krant blijken uit de communicatie van leiders van de islamitische terreurgroepering Islamitische Staat (IS) die onderschept is door de Amerikaanse inlichtingendiensten.

De terroristen zouden gezegd hebben dat de gebeurtenissen in Parijs het signaal zijn om aanslagen te plegen in andere Europese steden, onder meer Rome, schrijft Bild. Een concreet plan is niet bekend.

De inlichtingendiensten van de VS zouden ook weten dat Chérif en Saïd Kouachi, de doodgeschoten daders van de aanslagen op Charlie Hebdo, contacten hebben in Nederland, aldus nog Bild. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content