100.000 tot 250.000 betogers in Caïro

© Reuters

In de Egyptische hoofdstad Caïro hebben tienduizenden mensen het uitgaansverbod genegeerd om te verzamelen op het centrale Tahrirplein voor een zevende dag van protest tegen het regime.

Naargelang de bron hebben minstens 100.000 tot 250.000 mensen zich verzameld om tegen het regime van president Hosni Mubarak te betogen.

De Jerusalem Post gewaagt op gezag van de Arabische nieuwszender al-Jazeera van een kwart miljoen betogers die het uitgaansverbod hebben genegeerd. Concurrent Haaretz heeft het over zeker 100.000 demonstranten op het Tahrirplein.

De betogers daagden van overal in de stad op, ondanks de avondklok die om 14.00 uur Belgische tijd inging en niettegenstaande de aanwezigheid van politie en leger.

In Alexandrië heeft een pantserwagen voor troepentransport waarschuwingsschoten afgevuurd toen 2.000 tot 3.000 mensen verzamelden, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Haaretz meldde ook dat Mubarak zijn nieuwe eerste minister Ahmed Shafik heeft opgedragen, gesprekken te starten met de oppositie, om haar eisen te kennen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content