Waalse regering keurt indexsprong voor huurprijzen goed

© belga

De Waalse regering heeft de indexsprong voor de huurprijzen goedgekeurd. De Waalse regering bevestigt daarmee, net zoals Vlaams minister Liesbeth Homans, dat over een indexsprong voor de huurprijzen moet beslist worden op regionaal niveau.

De indexsprong voor de huurprijzen treedt in werking van zodra de federale indexsprong voor de lonen van kracht wordt. Die komt er waarschijnlijk niet meer in 2015, zo zei het Planbureau dinsdag.

Met de beslissing bevestigt de Waalse regering, net zoals Vlaams minister Liesbeth Homans, dat over een indexsprong voor de huurprijzen moet beslist worden op regionaal niveau, conform met de zesde staatshervorming, die de competentie overhevelde. Daar was discussie over in Vlaanderen, maar minister van Wonen Homans is duidelijk: “Sinds 1 juli 2014 is de Vlaamse regering bevoegd om al dan niet te beslissen om de huurprijzen te indexeren. Dit is expliciet onze bevoegdheid.”

De indexsprong voor de huurprijzen was vorige week aanleiding voor een nieuwe twist tussen CD&V-vicepremier Kris Peeters en de N-VA, waarbij de Vlaamse christendemocraten de indexsprong op de huurprijzen willen doorvoeren en N-VA niet. Open VLD kiest geen partij. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content