Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van "verschillende CD&V-bronnen".

De minister van Werk kaartte de kwestie volgens de kranten tien dagen geleden voor het eerst aan tijdens een kernkabinet. Toen maakte vicepremier Didier Reynders (MR) voorbehoud.

Minister Peeters haalt nu "efficiëntie- en rechtvaardigheidsredenen" aan om door te zetten. Als de inkomsten uit arbeid worden geblokkeerd, dan is het logisch om dat ook met de inkomsten uit huur te doen. Ook in het verleden ging een indexsprong voor de lonen altijd gepaard met een gelijkaardige maatregel voor de huur. CD&V steunt haar minister voluit. De partij bereidde een juridische nota voor waaruit blijkt dat de federale regering ook bevoegd is.

Meningsverschillen à volonté

Binnen de regering wordt het een stevige discussie. Naast de MR toont de N-VA zich erg weigerachtig. Volgens de Vlaams-nationalisten is het huurbeleid een exclusief Vlaamse bevoegdheid, wat donderdag nog eens beklemtoond werd door minister Liesbeth Homans.

De meningsverschillen tussen coalitiepartners N-VA en CD&V stapelen zich op.

Zo ontstond het voorbije weekend animositeit tussen Kris Peeters en zijn N-VA-collega van Binnenlandse Zaken Jan Jambon over de werkzoekende mantelzorgers.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van "verschillende CD&V-bronnen". De minister van Werk kaartte de kwestie volgens de kranten tien dagen geleden voor het eerst aan tijdens een kernkabinet. Toen maakte vicepremier Didier Reynders (MR) voorbehoud. Minister Peeters haalt nu "efficiëntie- en rechtvaardigheidsredenen" aan om door te zetten. Als de inkomsten uit arbeid worden geblokkeerd, dan is het logisch om dat ook met de inkomsten uit huur te doen. Ook in het verleden ging een indexsprong voor de lonen altijd gepaard met een gelijkaardige maatregel voor de huur. CD&V steunt haar minister voluit. De partij bereidde een juridische nota voor waaruit blijkt dat de federale regering ook bevoegd is. Binnen de regering wordt het een stevige discussie. Naast de MR toont de N-VA zich erg weigerachtig. Volgens de Vlaams-nationalisten is het huurbeleid een exclusief Vlaamse bevoegdheid, wat donderdag nog eens beklemtoond werd door minister Liesbeth Homans.De meningsverschillen tussen coalitiepartners N-VA en CD&V stapelen zich op.Zo ontstond het voorbije weekend animositeit tussen Kris Peeters en zijn N-VA-collega van Binnenlandse Zaken Jan Jambon over de werkzoekende mantelzorgers.(Belga/RR)