Vier welpen voor Vlaams wolvenkoppel

Sinds 2018 passeerden al minstens elf wolven in Vlaanderen © belga

Het Vlaamse wolvenkoppel Noëlla en August heeft voor vier welpen gezorgd.

Dat meldt Natuur en Bos dinsdag via Twitter. De vier zijn door Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir alvast omgedoopt tot de ‘Bosland Daltons’. De vier welpen werden door wildcamera’s in de omgeving van de nestlocatie op beeld vastgelegd.

https://twitter.com/natuurenbos/status/1275361035478863877Natuur en Boshttps://twitter.com/natuurenbos

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

‘Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen’, zegt Demir. ‘Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien.’

Volgens het agentschap Natuur en Bos, dat de monitoring van de wolven opvolgt, stelt de roedel het goed en verlaten de wolfjes stilaan het nest voor kleine afstanden. ‘Dit vraagt veel energie, vooral voor de ouders die nu er alles aan doen om hun kroost van het nodige voedsel te voorzien. Daarom is elke verstoring uit den boze’, klinkt het.

‘We zullen elke verstoring van het wolventerritorium voorkomen door verscherpte controles door politie, boswachters en natuurinspectie’, zegt Jeroen Denaeghel, die wijst op het historische belang van de komst van deze welpen. ‘Het is voor België 150 jaar geleden en voor Vlaanderen zelfs 200 jaar geleden dat er nog een roedel rondzwierf in onze contreien’, aldus de woordvoerder van Natuur en Bos.

‘We zijn blij met de eerste beelden van de dieren. We wisten al langer dat er welpen waren geboren, maar we hadden alleen sporen op de grond en daaruit kun je niet afleiden met hoeveel ze precies zijn. Je ziet op de beelden dat de nieuwkomers nu het terrein aan het verkennen zijn. Vanaf september zullen de welpen leren jagen.’

Partner Content