Video: Hoofdredacteur van Joods Actueel haalt uit naar specialiste Broederlijk Delen: ‘Achterbaks, vals en een wolf in schapenvel’

© -

Michael Freilich, hoofdredacteur van “Joods actueel”, heeft in “De afspraak” scherp uitgehaald naar Brigitte Herremans van de NGO Broederlijk Delen. Zij mag Israël tien jaar lang niet meer binnen omdat ze een “bedreiging voor de openbare orde en veiligheid” zou vormen.

Brigitte Herremanslandde vrijdag in Tel Aviv met als bedoeling een groep jongeren te begeleiden bij een inleefreis in Israël en de Palestijnse gebieden. De immigratiedienst in Tel Aviv liet de groep door, maar Herremans zelf werd drie uur lang ondervraagd. Uiteindelijk moest ze een nacht in de cel doorbrengen, en de volgende dag terugkeren naar België. Ze wordt nu beschouwd ‘als een bedreiging voor de openbare veiligheid en orde’, en mag Israël tien jaar niet meer binnen. Volgens Herremans werd ze het slachtoffer ‘van een heksenjacht van Israël tegen mensenrechtenactivisten’.

Michael Freilich, hoofdredacteur van “Joods actueel”, heeft in “De afspraak” scherp uitgehaald naar Herremans. ‘Ik snap dat Israël die beslissing heeft genomen’, zegt hij. ‘MevrouwHerremand trekt volop de Palestijnse kaart. Dat is geen probleem, maar dan moet ze daar eerlijk over zijn.’ (NSK)

Bekijk hier het volledige fragment:

Brigitte Herremans zelf benadrukt dat de ngo haar werk met evenveel vuur zal blijven voortzetten. “Hoe meer men mensen het zwijgen probeert op te leggen, hoe meer dat mensen zich daartegen verzetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content