UGent ziet voorlopig geen probleem in opvolger Dries Van Langenhove in raad van bestuur

Louis De Stoop poseerde als Hitler voor de Eifeltoren in Parijs © Pano

De Gentse universiteit ziet er voorlopig geen probleem in dat Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove binnen de raad van bestuur opgevolgd wordt door Louis De Stoop. Die is ook lid van de groepering en werd in de Pano-reportage genoemd.

De universiteit schorste donderdag oprichter Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden en startte een tuchtprocedure om hem definitief uit te sluiten. Van Langenhove studeert rechten aan de UGent en was vertegenwoordiger van de studenten in de raad van bestuur, het hoogste bestuursorgaan van de universiteit.

‘Er stelt zich momenteel alleen een duidelijk probleem over de figuur van Dries Van Langenhove, omdat hij de oprichter en woordvoerder van Schild & Vrienden is’, zei de rector, gevraagd of er actie komt tegen de andere leden van de groepering. ‘We blijven bij de verklaring van de rector. Dat is niet aan de orde’, zegt woordvoerster Tine Dezeure. Het Nieuwsblad meldde dinsdag dat in oktober Louis De Stoop de plaats van Van Langenhove inneemt in de Raad van Bestuur en dat andere studentenvertegenwoordigers zich daartegen verzetten. De Pano-reportage toonde vorige week een Facebook-bericht waarin hij, net als Adolf Hitler, plaatsnam voor de Eiffeltoren, met de boodschap ‘Poseren voor de Eiffeltoren, who did it best?’

Op 25 september betogen studenten aan het rectoraat tegen Schild & Vrienden, maar voor die betoging werd al opgeroepen voor de universiteit Van Langenhove schorste.

Partner Content