Dat blijkt uit een onderzoek van European Security Innovation Network, Leaders in Security en Belgian Information Security Initiative.

Vooral servers die werken met besturingssysteem Linux hebben veel last van hackers, maar ook Windows-servers, en dan vooral die met verouderde hard- en software.

Maar er is ook goed nieuws: de algemene risico-index van het Belgische netwerk is gedaald. We staan nu niet meer in de top 10 van de gevaarlijkste netwerken ter wereld, maar ergens tussen nummer 30 en nummer 40.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er slechts een beperkt aantal .be-sites structureel voor criminele doeleinden wordt gebruikt.

Dat blijkt uit een onderzoek van European Security Innovation Network, Leaders in Security en Belgian Information Security Initiative. Vooral servers die werken met besturingssysteem Linux hebben veel last van hackers, maar ook Windows-servers, en dan vooral die met verouderde hard- en software. Maar er is ook goed nieuws: de algemene risico-index van het Belgische netwerk is gedaald. We staan nu niet meer in de top 10 van de gevaarlijkste netwerken ter wereld, maar ergens tussen nummer 30 en nummer 40. Uit het onderzoek blijkt ook dat er slechts een beperkt aantal .be-sites structureel voor criminele doeleinden wordt gebruikt.