Steve Stevaert dood teruggevonden

Steve Stevaert © Belga

Na een urenlange zoektocht is in het Albertkanaal het lichaam gevonden van Steve Stevaert. Dat is bevestigd door de Hasseltse procureur. Uit respect voor de familie geeft het parket geen verdere informatie over de doodsoorzaak.

Steve Stevaert, de minister van Staat en vroegere voorzitter van SP.A, is dood teruggevonden. Dat bevestigde het parket van Limburg, afdeling Hasselt. Het lichaam dat in het Albertkanaal gevonden is dus wel degelijk Stevaert. Dat zei Guido Vermeiren, de Limburgse procureur des konings, in het Hasseltse gerechtsgebouw.

Procureur Vermeiren en de substituut-procureur Dominique Renotte bevestigden het nieuws.

‘Rond 11 uur vernam politie Hazodi dat de heer Stevaert vermist was. Onmiddellijk is er telefonie-onderzoek gedaan en nazicht naar de betrokkene. In kader van dat nazicht is de fiets rond de middag aan het kanaal teruggevonden, ter hoogte van de spoorwegbrug aan het Albertkanaal aan de Gebrandestraat. In het kanaal werden ook twee jassen van Stevaert gevonden. Met de cel Vermiste Personen is in moeilijke omstandigheden onderzoek gedaan in het kanaal, want door de wind was het water woelig.’

‘Uiteindelijk rond 17 uur en met inzet van sonar en duikers is een lichaam aangetroffen in het kanaal. Het ging inderdaad om Steve Stevaert. Het parket vorderde een wetsdokter. Ik wens absoluut mijn medeleven te betuigen aan de partner en nabestaanden van Steve Stevaert. En uit respect voor de nabestaanden doe ik verder geen uitspraken, aangezien zij het recht hebben als eerste verdere informatie te bekomen’, aldus procureur Vermeiren.

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Het parket van Limburg, afdeling Hasselt, bevestigde eerder op de dag de verdwijning van minister van Staat Steve Stevaert en de vondst van zijn fiets aan het Albertkanaal aan de spoorwegbrug ter hoogte van de Slachthuiskaai in Hasselt. ‘Zijn fiets werd donderdagmiddag aan het Albertkanaal in Hasselt gevonden.’ In het water vond de politie ook twee jassen van Stevaert.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Verkrachtingszaak in de media

Eerder vandaag raakte in de krant De Tijd bekend dat Stevaert door de Brusselse raadkamer verwezen is naar de strafrechter in een verkrachtingszaak.

Of het nieuws iets met zijn verdwijning te maken heeft, is nog niet bekend. Uit gerechtelijke bron werd evenwel vernomen dat Stevaert tijdens het onderzoek naar de verkrachtingsfeiten al zinspeelde op een wanhoopsdaad, mocht het verhaal in de media komen.

De feiten zouden van ongeveer 4,5 jaar geleden dateren. Stevaert en het slachtoffer zouden toen beiden gasten geweest zijn in een programma dat door Goedele Liekens werd gepresenteerd, al wordt dat nieuws ontkend.

De vrouw diende in 2013 een klacht in bij het Brusselse gerecht dat de zaak in alle discretie onderzocht. In de loop van dat onderzoek werd Stevaert herhaaldelijk verhoord. Waar hij eerst in alle toonaarden ontkende dat er ook maar iets gebeurd was, gaf hij in latere verhoren schoorvoetend toe dat hij wel degelijk seksuele betrekkingen had gehad met de vrouw, al zou die daar wel mee ingestemd hebben.

Vrouw die klacht indiende: ‘We denken aan nabestaanden van Stevaert’

De vrouw die een klacht wegens verkrachting had ingediend tegen Steve Stevaert en haar advocaat hebben donderdagavond kort gereageerd op het nieuws van het overlijden van de minister van Staat. “Uiteraard betreuren we wat er vandaag gebeurd is en we denken aan de nabestaanden van de heer Stevaert”, zegt meester Frederic Thiebaut. “Ik hoef u echter niet te zeggen dat deze feiten het ook voor mijn cliënte heel zwaar maken.”

Over de inhoud van dat dossier wenste meester Thiebaut geen enkele commentaar te geven.

(Belga/TE/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content