Politie overmeestert man die dreigde café in Scherpenheuvel op te blazen

De man verschanste zich boven dit café in Scherpenheuvel. © Google Maps

De man is met een ziekenwagen weggebracht. Over het motief of de aanleiding voor zijn optreden is nog weinig bekend.

Het zou gaan om een man die in de omgeving gekend is voor drugs- en drankproblemen. Om een nog onduidelijke reden zou hij in de loop van de avond door het lint gegaan zijn en verschillende voorbijgangers bedreigd hebben met een mes. De lokale politie van de zone Demerdal (Diest/Scherpenheuvel-Zichem) kwam ter plaatse maar intussen had de man zich al verschanst in zijn woning, had de gaskraan opengedraaid en dreigde ermee het pand te laten ontploffen.

Interventie

Het aanpalende café, op de hoek van de Pannestraat en de Eikenveldstraat werd daarop ontruimd en de brandweer werd ingeschakeld om de gastoevoer af te sluiten. Ook kwamen de speciale interventie-eenheden en de onderhandelaars van de federale politie ter plaatse om te proberen de man te overtuigen zich over te geven.

Toen dat niet lukte, besloten de speciale interventie-eenheden rond 0.30 uur om de woning van de man binnen te vallen. Dat gebeurde uiteindelijk om 03.00 uur. Vermoedelijk zal de man later ter beschikking gesteld worden van het Leuvense parket. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content