Om milieuvervuiling tegen te gaan, verbiedt Congo-Brazzaville de productie, invoer, verkoop en het gebruik van plastic zakken.

Volgens woordvoerder Bienvenu Okiemy heeft de regering daarover woensdag een decreet aangenomen, zo meldt Reuters Africa. Wanneer het verbod precies ingaat, is niet bekend.

"Vooral stedelijke gebieden in Congo worden al jaren getroffen door grote milieuvervuiling, veroorzaakt door de weggegooide plastic zakjes. Die blokkeren waterafvoersystemen, met overstromingen en aardverschuivingen als gevolg," aldus Okiemy.

Net als vele andere ontwikkelingslanden beschikt Congo-Brazzaville niet over een adequaat afvalbeheer en deftige recyclagefaciliteiten. Rwanda was vijf jaar geleden het eerste Afrikaanse land dat plastic zakjes verbood. (KVDA)

Om milieuvervuiling tegen te gaan, verbiedt Congo-Brazzaville de productie, invoer, verkoop en het gebruik van plastic zakken. Volgens woordvoerder Bienvenu Okiemy heeft de regering daarover woensdag een decreet aangenomen, zo meldt Reuters Africa. Wanneer het verbod precies ingaat, is niet bekend. "Vooral stedelijke gebieden in Congo worden al jaren getroffen door grote milieuvervuiling, veroorzaakt door de weggegooide plastic zakjes. Die blokkeren waterafvoersystemen, met overstromingen en aardverschuivingen als gevolg," aldus Okiemy. Net als vele andere ontwikkelingslanden beschikt Congo-Brazzaville niet over een adequaat afvalbeheer en deftige recyclagefaciliteiten. Rwanda was vijf jaar geleden het eerste Afrikaanse land dat plastic zakjes verbood. (KVDA)