‘Nota Di Rupo is niet genoeg om Walen gerust te stellen’

Er ontbreken in de nota Di Rupo nog een aantal elementen om de Walen gerust te stellen. Dat zegt MR-kopstuk Louis Michel die volhoudt dat zijn partij wel degelijk tot een regeerakkoord wil komen.

Men kan op de MR rekenen om stappen te zetten om tot een akkoord te komen. Dat heeft Europees parlementslid Louis Michel gezegd op Bel-RTL. De vader van huidig MR-voorzitter Charles Michel gaf uitleg over de lopende onderhandelingen onder leiding van formateur Elio Di Rupo.

Sterke wil om bij te dragen

Volgens Louis Michel “is er een sterke wil bij de MR om bij te dragen aan de nota Di Rupo”. Niettemin herhaalde de Franstalige liberaal de uitspraken van de MR-voorzitter bij het binnengaan van de vergadering van woensdag: de MR wil niet dat Brussel in de steek wordt gelaten en dat de Walen zouden verarmen.

“Een aantal elementen ontbreekt momenteel om de Franstaligen en de Walen gerust te stellen”, aldus Michel, die niet wilde preciseren om welke elementen het precies gaat.

FDF zegt wat Franstaligen zeggenWat de houding van het FDF betreft, meent de liberale minister van Staat dat het FDF “niets anders zegt dan wat de Franstaligen zeggen”. Mochten het FDF en de andere componenten van de MR “niet op dezelfde manier stemmen, dan zou dat een redelijk zwaar probleem vormen voor de MR. Maar ik denk dat we vandaag zover nog niet staan”, besluit Michel. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content