Netanyahu: ‘Kijk eens hoe arm ik ben’

De bescheiden woning van de Netanyahu's. © YouTube
Trui Engels Journalist Knack.be

In een poging om de sympathie van de kiezer te winnen, heeft de Israëlische premier Netanyahu een filmploeg rondgeleid in zijn armoedige keuken… die niet van hem blijkt te zijn.

De echtgenote van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een televisieploeg uitgenodigd om hun ‘bescheiden’ officiële woning in Jeruzalem te komen bekijken in een poging om alsnog de harten van de kiezers te winnen. De beelden, die op de Facebook-pagina van de premier werden gepost, tonen vieze gordijnen, afgebladderde verf en een armoedige keuken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De video moet aan de Israëlische kiezers tonen dat Netanyahu ook maar gewoon een mens is die houdt van eenvoud. ‘Het gerecht waar we het meest van houden is schnitzel en puree en pasta’, zegt Sara Netanyahu in de reportage.

Toch blijkt dat het gezin Netanyahu niet helemaal oprecht is geweest met de kijker. Volgens critici lijkt de keuken in het filmpje verdacht veel op de keuken waar het personeel zijn maaltijden nuttigt. De echte keuken van de Netanyahu’s is naar verluidt pas gerenoveerd en bevindt zich op een andere verdieping.

‘Bottlegate’

Opvallend: het filmpje werd gemaakt een dag voor de onthulling van een officieel auditrapport over het gebruik van overheidsgeld door de Netanyahu’s voor persoonlijke uitgaven. Eerder werd Sara Netanyahu ook al beschuldigd tussen 2009 en 2013 in de ambtswoning van de premier lege flessen van officiële gelegenheden te hebben verzameld om zelf het statiegeld te kunnen innen. ‘Valse aantijgingen die tot doel hebben de Likoedpartij ten val te brengen’, reageerde Netanyahu toen.

Op 17 maart vinden in Israël algemene verkiezingen plaats. Tot dusver lijkt de verkiezingscampagne enkel te draaien rond persoonlijke aanvallen en knullige internetvideo’s in plaats van rond inhoudelijke thema’s als de economie, onderwijs en veiligheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content