Na het tenenkrullende filmpje waarin Benjamin Netanyahu optreedt als 'Bibi-sitter' om op de kinderen van Israël te passen, lijkt de Israëlische premier gelanceerd voor de verkiezingen van 17 maart. Met een nieuwe campagnevideo op zijn officiële Facebook-pagina doet hij echter de gemoederen opnieuw oplaaien. Daarin speelt hij in op de toenemende vrees in Israël voor de oprukkende terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

In het nieuwe filmpje rijden acteurs, verkleed als IS-militanten, in een truck op de tonen van Arabische rapmuziek in de woestijn. Op hun SUV plakt een sticker met 'Iedereen behalve Bibi', een slogan die in deze campagne wordt gebruikt door de tegenstanders van Netanyahu. De terroristen vragen vervolgens met een duidelijk Arabisch accent aan een andere chauffeur de weg naar Jeruzalem. De man antwoordt: 'Neem links'.

Palestijnse rapgroep misnoegd

'Links geeft toe aan terrorisme', staat er vervolgens op het scherm te lezen. Netanyahu en zijn rechtse Likoedpartij halen daarmee uit naar opponent Tzipi Livni van de partij Hatnuah die 'IS naar Israël zal leiden'.

Pikant detail: de muziek in het filmpje is van een Palestijnse rapgroep die allesbehalve opgezet is met het feit dat de IS-militanten in hun truck naar hun rapmuziek luisteren. De rappers driegen met een proces.

Na het tenenkrullende filmpje waarin Benjamin Netanyahu optreedt als 'Bibi-sitter' om op de kinderen van Israël te passen, lijkt de Israëlische premier gelanceerd voor de verkiezingen van 17 maart. Met een nieuwe campagnevideo op zijn officiële Facebook-pagina doet hij echter de gemoederen opnieuw oplaaien. Daarin speelt hij in op de toenemende vrees in Israël voor de oprukkende terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).In het nieuwe filmpje rijden acteurs, verkleed als IS-militanten, in een truck op de tonen van Arabische rapmuziek in de woestijn. Op hun SUV plakt een sticker met 'Iedereen behalve Bibi', een slogan die in deze campagne wordt gebruikt door de tegenstanders van Netanyahu. De terroristen vragen vervolgens met een duidelijk Arabisch accent aan een andere chauffeur de weg naar Jeruzalem. De man antwoordt: 'Neem links'.'Links geeft toe aan terrorisme', staat er vervolgens op het scherm te lezen. Netanyahu en zijn rechtse Likoedpartij halen daarmee uit naar opponent Tzipi Livni van de partij Hatnuah die 'IS naar Israël zal leiden'.Pikant detail: de muziek in het filmpje is van een Palestijnse rapgroep die allesbehalve opgezet is met het feit dat de IS-militanten in hun truck naar hun rapmuziek luisteren. De rappers driegen met een proces.