MR: ‘Di Rupo moet zich herpakken, het wordt een karikatuur’

Willy Borsus (MR) © BELGA
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

De onderhandelaars van de MR betreuren de uitspraken van de ontslagnemende eerste minister Elio Di Rupo (PS). ‘Het wordt een karikatuur. Elio Di Rupo moet zich herpakken.’

De onderhandelaars van de MR betreuren de uitspraken van de ontslagnemende eerste minister Elio Di Rupo (PS). ‘Hij zit tegen de grens van het toelaatbare.’ Di Rupo zei dat MR ‘de marionet’ van N-VA en CD&V wordt in de federale regering die in de steigers staat.

‘Het zit tegen de grens van het toelaatbare. Het wordt een karikatuur. Elio Di Rupo moet zich herpakken’, zei de fractievoorzitter van het Waals parlement, Willy Borsus, die deze ‘zure’ verkiezingspraat hekelt. ‘Ze mikken op een regering die de bedrijven en het werk opnieuw wil activeren omdat er geen andere manier is om de sociale zekerheid te garanderen’, voegde MR-onderhandelaar Olivier Chastel daar nog aan toe.

Uittredend eerste minister Elio Di Rupo haalde in verschillende media zwaar uit naar de regeringsonderhandelingen en in het bijzonder naar de MR, die hij van verkiezingsbedrog beschuldigde en omschreef als ‘de marionet van de N-VA en CD&V‘. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content