Jean Nidetch was in 1923 in New York geboren, en als jonge vrouw probeerde ze allerhande diëten uit om haar overgewicht te bekampen.

Toen ze op haar 38ste 97 kilo woog, begon ze een gezondheidsprogramma in New York, waar ze een evenwichtige voeding koppelde aan groepsdiscussie over de problemen van zwaarlijvigen.

De eerste bijeenkomsten hield ze met vrienden in haar salon in de wijk Queens. Twee maanden later ontmoetten al een veertigtal vrouwen mekaar op die wijze, waarbij wederzijds vooruitgang en doelen werden genoteerd, de filosofie achter de beweging. Een juist gewicht is "een keuze, en geen kwestie van geluk", was een van haar stellingen.

36.000 bijeenkomsten per week

Nidetch lanceerde Weight Watchers officieel in 1963. In 1962 bereikte ze haar beoogd gewicht van 64 kilogram.

In haar in 2009 gepubliceerde biografie schreef ze dat ze sindsdien nooit meer boven de 68 kilogram heeft gewogen. Volgens Weight Watchers worden nu wereldwijd elke week 36.000 bijeenkomsten gehouden.

(Belga/RR)

Jean Nidetch was in 1923 in New York geboren, en als jonge vrouw probeerde ze allerhande diëten uit om haar overgewicht te bekampen.Toen ze op haar 38ste 97 kilo woog, begon ze een gezondheidsprogramma in New York, waar ze een evenwichtige voeding koppelde aan groepsdiscussie over de problemen van zwaarlijvigen. De eerste bijeenkomsten hield ze met vrienden in haar salon in de wijk Queens. Twee maanden later ontmoetten al een veertigtal vrouwen mekaar op die wijze, waarbij wederzijds vooruitgang en doelen werden genoteerd, de filosofie achter de beweging. Een juist gewicht is "een keuze, en geen kwestie van geluk", was een van haar stellingen.Nidetch lanceerde Weight Watchers officieel in 1963. In 1962 bereikte ze haar beoogd gewicht van 64 kilogram. In haar in 2009 gepubliceerde biografie schreef ze dat ze sindsdien nooit meer boven de 68 kilogram heeft gewogen. Volgens Weight Watchers worden nu wereldwijd elke week 36.000 bijeenkomsten gehouden.(Belga/RR)