De Amerikaanse actrice Mia Farrow heeft maandag aan het Sierra Leone-Tribunaal nabij het Nederlandse Den Haag verklaard dat het Britse supermodel Naomi Campbell wel degelijk wist dat de ruwe diamanten die ze in 1997 ontving, afkomstig waren van de Liberiaanse ex-dictator Charles Taylor.

De getuigenis van de actrice staat haaks op de verklaringen van Campbell die naar eigen zeggen niet zeker wist van wie de diamanten afkomstig waren. Het topmodel zou Farrow in september 1997 verteld hebben dat ze een "grote diamant" van Taylor had gekregen.

Zowel Farrow als Campbell was destijds aanwezig op een liefdadigheidsdiner dat door de vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela georganiseerd was en waarop ook ex-dictator aanwezig was.

Taylor wordt ervan verdacht, in ruil voor diamanten wapens en training te hebben gegeven aan rebellengroeperingen in Sierra Leone. Tijdens de burgeroorlog in de jaren negentig zijn in dat land duizenden mensen verminkt en vermoord. Taylor (62), beschuldigd van volkerenmoord en misdaden tegen de menselijkheid, ontkent de beschuldigingen.

De Amerikaanse actrice Mia Farrow heeft maandag aan het Sierra Leone-Tribunaal nabij het Nederlandse Den Haag verklaard dat het Britse supermodel Naomi Campbell wel degelijk wist dat de ruwe diamanten die ze in 1997 ontving, afkomstig waren van de Liberiaanse ex-dictator Charles Taylor. De getuigenis van de actrice staat haaks op de verklaringen van Campbell die naar eigen zeggen niet zeker wist van wie de diamanten afkomstig waren. Het topmodel zou Farrow in september 1997 verteld hebben dat ze een "grote diamant" van Taylor had gekregen. Zowel Farrow als Campbell was destijds aanwezig op een liefdadigheidsdiner dat door de vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela georganiseerd was en waarop ook ex-dictator aanwezig was. Taylor wordt ervan verdacht, in ruil voor diamanten wapens en training te hebben gegeven aan rebellengroeperingen in Sierra Leone. Tijdens de burgeroorlog in de jaren negentig zijn in dat land duizenden mensen verminkt en vermoord. Taylor (62), beschuldigd van volkerenmoord en misdaden tegen de menselijkheid, ontkent de beschuldigingen.