Twee jaar geleden haalde Geybels (30) alle kranten en nieuwsuitzendingen toen ze als nieuwbakken N-VA-senator in Thailand betrokken raakte bij een drugsdeal. Slechts enkele weken na haar eedaflegging nam ze (naar eigen zeggen onder druk van de top van N-VA) ontslag uit de Senaat. Bij de Vlaamsnationalisten zelf is ze ook niet meer welkom.

SP.A

Nu voert Geybels gesprekken met meerdere partijen over een deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze overweegt een terugkeer in de politiek "om vanuit het beleid dingen die ik op de werkvloer zie misgaan te proberen veranderen". Ze "blijft Vlaamsgezind en ethisch en sociaal links", "ik zal mezelf ook niet veranderen om binnen een andere partij te passen".

Verschillende partijen zouden in Geybels geïnteresseerd zijn en alvast de SP.A van Lummen geeft dat met zoveel woorden toe."We hoorden dat Geybels geïnteresseerd zou zijn in de SP.A en dus hebben we gepolst. Dat was een kans die geen enkele partij kon laten liggen", zegt SP.A-schepen Armand Busselen.

Ervaring

Geybels, die als spoedarts werkt, heeft volgens Busselen "ervaring in de nationale politiek" en "veel intellectuele bagage, vooral op het vlak van veiligheid en volksgezondheid". Tegen het einde van de

maand wil de SP.A meer weten. (Belga/TE)

Twee jaar geleden haalde Geybels (30) alle kranten en nieuwsuitzendingen toen ze als nieuwbakken N-VA-senator in Thailand betrokken raakte bij een drugsdeal. Slechts enkele weken na haar eedaflegging nam ze (naar eigen zeggen onder druk van de top van N-VA) ontslag uit de Senaat. Bij de Vlaamsnationalisten zelf is ze ook niet meer welkom. SP.A Nu voert Geybels gesprekken met meerdere partijen over een deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze overweegt een terugkeer in de politiek "om vanuit het beleid dingen die ik op de werkvloer zie misgaan te proberen veranderen". Ze "blijft Vlaamsgezind en ethisch en sociaal links", "ik zal mezelf ook niet veranderen om binnen een andere partij te passen". Verschillende partijen zouden in Geybels geïnteresseerd zijn en alvast de SP.A van Lummen geeft dat met zoveel woorden toe."We hoorden dat Geybels geïnteresseerd zou zijn in de SP.A en dus hebben we gepolst. Dat was een kans die geen enkele partij kon laten liggen", zegt SP.A-schepen Armand Busselen. Ervaring Geybels, die als spoedarts werkt, heeft volgens Busselen "ervaring in de nationale politiek" en "veel intellectuele bagage, vooral op het vlak van veiligheid en volksgezondheid". Tegen het einde van de maand wil de SP.A meer weten. (Belga/TE)