De heilige Damiaan, de bekendste Belgische heilige, krijgt een eigen straat in New York, schrijft de krant Los Angeles Times. Het straatnaambord van de Father Damien Way wordt op 11 mei - een dag na de feestdag van de heilige - ingehuldigd. Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal de inhuldiging bijwonen.

De straatnaam komt er op initiatief van de Vlaamse regering, in samenwerking met het aartsbisdom New York en de New York City Council.

Ziekenhuizen

Father Damien Way ligt in de buurt van drie belangrijke ziekenhuizen, waaronder het Bellevue Hospital Center, een van de weinige ziekenhuizen aan de Amerikaanse oostkust dat gespecialiseerd is in de behandeling van lepra.

Eerder kreeg pater Damiaan ook al een beeld in het Capitool in Washington, de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. (Belga/WB)

De heilige Damiaan, de bekendste Belgische heilige, krijgt een eigen straat in New York, schrijft de krant Los Angeles Times. Het straatnaambord van de Father Damien Way wordt op 11 mei - een dag na de feestdag van de heilige - ingehuldigd. Vlaams minister-president Geert Bourgeois zal de inhuldiging bijwonen. De straatnaam komt er op initiatief van de Vlaamse regering, in samenwerking met het aartsbisdom New York en de New York City Council. Father Damien Way ligt in de buurt van drie belangrijke ziekenhuizen, waaronder het Bellevue Hospital Center, een van de weinige ziekenhuizen aan de Amerikaanse oostkust dat gespecialiseerd is in de behandeling van lepra. Eerder kreeg pater Damiaan ook al een beeld in het Capitool in Washington, de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. (Belga/WB)