De Britse Queen heeft dit jaar wegens het huidige economische klimaat het kerstfeest in Buckingham Palace, dat normaal op 13 december zou plaatsvinden, afgelast. Dat zegt een woordvoerder van het paleis.

Gewoonlijk wonen meer dan 600 mensen het kerstfeest bij. Het feest, dat door het privéfonds van de koningin gefinancierd wordt, was vroeger een jaarlijks evenement, maar sinds twee jaar is dat tweejaarlijks.

"De koningin is zich bewust van de moeilijk economische omstandigheden van het land en wegens het huidige economische klimaat, vond de koninklijke familie het gepast om wat terughoudendheid te tonen", zegt een woordvoerder van de koningin.

Champagne als water
Het prijskaartje van het kerstfeest werd niet bekendgemaakt, maar volgens de Britse sensatiekrant The Sun worden de kosten geschat op zo'n 57.000 euro. "De champagne vloeit er als water en je hebt het gevoel dat je harde werk geapprecieerd wordt. Dit zal niet in goede aarde vallen", aldus een anoniem personeelslid van Buckingham Palace.

De Britse Queen heeft dit jaar wegens het huidige economische klimaat het kerstfeest in Buckingham Palace, dat normaal op 13 december zou plaatsvinden, afgelast. Dat zegt een woordvoerder van het paleis. Gewoonlijk wonen meer dan 600 mensen het kerstfeest bij. Het feest, dat door het privéfonds van de koningin gefinancierd wordt, was vroeger een jaarlijks evenement, maar sinds twee jaar is dat tweejaarlijks. "De koningin is zich bewust van de moeilijk economische omstandigheden van het land en wegens het huidige economische klimaat, vond de koninklijke familie het gepast om wat terughoudendheid te tonen", zegt een woordvoerder van de koningin. Champagne als water Het prijskaartje van het kerstfeest werd niet bekendgemaakt, maar volgens de Britse sensatiekrant The Sun worden de kosten geschat op zo'n 57.000 euro. "De champagne vloeit er als water en je hebt het gevoel dat je harde werk geapprecieerd wordt. Dit zal niet in goede aarde vallen", aldus een anoniem personeelslid van Buckingham Palace.