Peter Bossman (54) werd burgemeester van het kustplaatsje Piran. Hij is lid van de sociaal-democraten, de grootste partij in de centrumlinkse regering. In de tweede ronde van lokale verkiezingen versloeg hij zijn centrumrechtse tegenstrever, de vorige burgemeester, nipt met 51 procent van de stemmen.

Bossman werd geboren in Ghana, maar ging 33 jaar geleden geneeskunde studeren in Slovenië. Oorspronkelijk wilde hij daarna terugkeren, maar hij werd verliefd op een Sloveense medestudente en settelde zich in haar geboorteland.

De dokter zegt nooit gediscrimineerd te zijn geweest. In het begin keken mensen misschien wel vreemd op, maar volgens hem ziet men intussen zijn huidskleur niet meer. Zijn verkiezing toont volgens hem het hoge niveau van de democratie in Slovenië.

Ongeveer 12 procent van de mensen die in Slovenië wonen, is niet in dat land geboren. Slechts een klein deel van hen komt uit Afrika.

Peter Bossman (54) werd burgemeester van het kustplaatsje Piran. Hij is lid van de sociaal-democraten, de grootste partij in de centrumlinkse regering. In de tweede ronde van lokale verkiezingen versloeg hij zijn centrumrechtse tegenstrever, de vorige burgemeester, nipt met 51 procent van de stemmen. Bossman werd geboren in Ghana, maar ging 33 jaar geleden geneeskunde studeren in Slovenië. Oorspronkelijk wilde hij daarna terugkeren, maar hij werd verliefd op een Sloveense medestudente en settelde zich in haar geboorteland. De dokter zegt nooit gediscrimineerd te zijn geweest. In het begin keken mensen misschien wel vreemd op, maar volgens hem ziet men intussen zijn huidskleur niet meer. Zijn verkiezing toont volgens hem het hoge niveau van de democratie in Slovenië. Ongeveer 12 procent van de mensen die in Slovenië wonen, is niet in dat land geboren. Slechts een klein deel van hen komt uit Afrika.