Medeoprichter Islam-partij door MIVB ontslagen omwille van publieke standpunten

Redouane Ahrouch © ISOPIX

Redouane Ahrouch, een van de gezichten van de omstreden Partij Islam, is ontslagen door de MIVB. Ahrouch was busbestuurder, en kwam in de aandacht met zijn voorstel om mannen en vrouwen gescheiden op de bus te laten stappen.

De Partij Islam komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op in 28 gemeenten in Wallonië en Brussel. Begin april kwam de partij in het nieuws met enkele opmerkelijke voorstellen. Zo stelde Redouane Ahrouch, vanuit zijn ervaring als buschauffeur, voor om mannen vooraan en vrouwen achteraan de bus te laten opstappen. Op die manier zouden handtastelijkheden in de spits moeten worden vermeden.

Ahrouch werd woensdagochtend ontslagen door de MIVB omdat zijn voorstellen niet overeenstemmen met de waarden van het bedrijf, bevestigt een woordvoerder van de vervoersmaatschappij. Het feit dat de man zich publiek profileerde als buschauffeur zou verwarring kunnen zaaien tussen zijn eigen opvattingen en die van de onderneming.

Volgens RTBF speelde ook een recent incident op RTL-TVi een grote rol: Ahrouch weigerde tijdens en debat een vrouwelijk panellid in de ogen te kijken. Hij wou voor de opname ook niet opgemaakt worden door een vrouw.

Partner Content